Тимочка КрајинаЗајечарУ Кленовцу одржана манифестација народног стваралаштва „Свети Сава, наша слава”

У Кленовцу одржана манифестација народног стваралаштва „Свети Сава, наша слава”

У Кленовцу одржана манифестација народног стваралаштва „Свети Сава, наша слава”

У препуној сали Дома културе у Кленовцу, надомак Зајечара, јуче је одржана трећа манифестација народног стваралаштва под називом „Свети Сава, наша слава”.

У културно- уметничком програму учествовали су КУД-ови: „Дубочане” из Дубочана, „Градец” из Градскова, „Зоран Гајић” из Рготине, „Стојан Николић – Чиле” из Великог Извора, „Слога” из Вражогрнца и „Пензионер” из Зајечара.

Поред богатог уметничког програма посетиоци су били у прилици да погледају изложбу народне ношње, меда, вина, ракије и традиционалне хране, а припреман је и гулаш на традиционалан начин.

Ово је прва од четрдесет планираних манифестација народног стваралаштва и нематерјалне културне баштине у 2024. години на подручју града Зајечара.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Кленовац, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб