Тимочка КрајинаКњажевацУ Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

У Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

У Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

У Дому културе у Књажевцу одржана је свечаност поводом проглашења најбољих у спорту за 2022. годину.

У Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

Након химне „Боже правде” у извођењу хора Цркве Светог Великомученика Георгија, присутнима се обратио председник општине Књажевац, Милан Ђокић.

Милан Ђокић – председник општине Књажевац

„Задовољство је видети из године у годину да Књажевац има неисцрпну базу младих талената, неисцрпну базу нових људи који желе да се активирају у области спорта, оних који воле и подржавају спорт. Ми као локална самоуправа имамо неколико задатака. Први приоритет је, наравно, да што више наше младе, мале деце буде на спортским теренима. То нам је свима, сложићете се, најважније. Да бисмо то остварили, морамо да им пружимо добре услове за бављење спортом. У претходних неколико година реконструисали смо малтене све спортске објекте и терене на територији наше општине. У хали ’Каплар’ реконструисани су сви санитарни чворови који нису од изградње спортске хале реконструисани, у које није уложено ништа. У Техничкој школи дограђене су свлачионице, помоћни садржаји, помоћни простори. Уређене расвете, уређени подови, урађена атлетска стаза на Градском стадиону, направљене нове свлачионице поред Градског стадиона за потребе не само ФК ’Тимочанин’, већ свих фудбалера који ће ту гостовати. Одмах иза тих свлачионица, за оне који нису прошли тим делом града, урађен је комплекс терена за мале спортове, који ће ускоро да буде, надам се, стециште многих кампова у области кошарке, одбојке, рукомета, место на коме ће се одржавати турнири у малом фудбалу. Аплицирали смо и за још један тениски терен, тако да ћемо имати комплекс какав мало места у Србији има”, истакао је Ђокић.

У Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

Ђокић је додао да је књажевачки олимпијски базен ресурс сам за себе, Стара планина као природни потенцијал, такође. Други приоритет локалне самоуправе биће да се доведе што више спортиста у Књажевац, да Књажевац буде препознат на мапи градова за припреме спортиста као национални центар за припреме спортиста из свих видова спортова.

„Драги пријатељи, Општина Књажевац улаже много пара и у саме клубове. Како год вам то звучало, морам да најавим да ћемо реорганизовати приоритете у наредним годинама. Од сада ће приоритет имати базни спортови, како индивидуални, тако и колективни. Посебан број бодова за финансирање добијаће они клубови и они спортови који имају више младих селекција. Акценат мора бити на деци, акценат мора бити на младима, акценат мора бити на стручном кадру. Нећемо жалити новац за тренере који желе да се едукују, а има их. Недовољно, али има их. Пошаљемо на семинаре, на едукације, свуда где ће моћи да стекну нова знања и да та нова знања како из спорта, тако и из педагогије, пренесу на млађе генерације. Лепо је видети да се има за кога у Књажевцу борити за спорт, градити спортске терене, правити спортску базу. Честитам Спортском савезу на организацији овако лепе и велике манифестације која је из године у годину све лепша и лепша. Чини ми се да смо сваке године сви ми изненађени новим лицима која су лауреати и који добијају награде. Драги пријатељи, сигуран сам да ћемо у наредним годинама уживати у победама које ће освајати наши клубови у којима ће играти наша деца, поникла на нашим спортским теренима”, додао је Ђокић.

У Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

Титулу најбољег спортисте за 2022. заслужено је понео Далибор Околић из ОСР „Бели Тимок”, а титулу најбољег младог спортисте Александар Ћирковић. За најперспективнијег младог спортисту проглашен је Реља Ранђеловић, а најбољи спортиста у категорији мултидисциплинарних спортова Денис Алексић.

У Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

Међу најбољим младим селекцијама су ФК „Тимочанин” и ЖФК, а за најбољег тренера проглашен је Данијел Јаневски. За допринос у спорту особама са инвалидитетом признање је добио Срђан Ристић, за успешну организацију такмичења за особе са инвалидитетом Далибор Илијић, а за успешну организацију Балкан купа у бодибилдингу и фитнесу „Аполон”.

Признање Спортског савеза Књажевца за здравствени допринос и развој спорта припало је Богиши Стојадиновићу, за 30 година развоја каратеа на територији општине Књажевац Ивану Радовановићу, за изузетну сарадњу у организацији „Сеоских спортских игара” Горану Ћирићу и за учешће на Републичком такмичењу „Сеоских спортских игара” МЗ Васиљ. Најбољи спортски радник за 2022. годину је Драган Раденковић.

У Књажевцу најбољима у спорту за 2022. годину уручена признања

Спортска признања додељена су и за изузетан допринос у развоју школског спорта и постигнутих резултата. Ово признање добио је Драган Павловић. Најбољи млади голгетер лиге ФС РИС је Јован Ћирић, за активно учешће у спортским манифестацијама и допринос у формирању здраве популације ПУ „Бајка” и за оригинални научни допринос у области неурофизиологије и функционалне неурологије са имплементацијом у спорту Радош Савић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб