Тимочка КрајинаКњажевацУ Књажевцу одржан Међународни округли сто „Локална самоуправа: Како из круга неразвијених”

У Књажевцу одржан Међународни округли сто „Локална самоуправа: Како из круга неразвијених”

Међународни округли сто „Локална самоуправа: Како из круга неразвијених” у Књажевцу

У Дому културе у Књажевцу одржан је Међународни округли сто „Локална самоуправа: Како из круга неразвијених”.

Овом приликом, разговарало се о проналажењу одрживог решења за унапређење развоја недовољно развијених општина из области економије и друштва.

„Кабинет министра за развој недовољно развијених општина Новице Тончева ове године по други пут организује округли сто на тему ’Локална самоуправа: Како из круга неразвијених’, а први округли сто је био на Власинском језеру, док је сада у Књажевцу. Кабинет министра за развој недовољно развијених општина инсистира на томе да сва дешавања и све активности које спроводи буду и у другим општинама. Књажевац је једна од 44 општине, која спада у круг изразито недовољно развијених општина према Уредби Владе Србије из 2014. године. То не значи да ни Општина Књажевац као и остале 43 општине немају капацитета да изађу из тог круга неразвијених”, каже Јелена Трифуновић, шеф Кабинета министра за развој недовољно развијених општина Новице Тончева.

Састанку су присуствовали представници научних заједница из Србије, Бугарске и Северне Македоније.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб