Тимочка КрајинаКњажевацУ Књажевцу потписани уговори о додели подстицаја у пољопривреди

У Књажевцу потписани уговори о додели подстицаја у пољопривреди

Потписање уговора о додели подстицаја у пољопривреди у Књажевцу

Уговори са представницима регистрованих пољопривредних газдинстава који су аплицирали на конкурсе за подстицаје у пољопривреди које расписује општина Књажевац, потписани су у књажевачком Дому културе.

Присутнима се обратио помоћник председника општине Књажевац Саша Петровић, који је поручио да ће локална самоуправа субвенцијама наставити да помаже пољопривреднике.

„Ове године смо издвојили нешто више од 25 милиона динара за субвенцију у пољопривредну производњу. Настављамо да радимо то што радимо свих ових година, да помогнемо нашим пољопривредним произвођачима у производњи сировине. Ове године имамо преко 200 уговора само у пчеларству и воћарству. Такође, наставићемо да субвенционишемо и прераду тих производа. Основна идеја је да помогнемо произвођачима да ту сировину прераде у полупроизвод и готов производ и на тај начин себи повећају приходе и смање ризик у пословању. Само у ту сврху издвојили смо 6 милиона динара и од ове године кренули смо да субвенционишемо и удруживање, односно све наше воћаре који направе удружења и преко њих купе машине за бербу вишања”, казао је Петровић.

Свим корисницима субвенција биће до краја недеље уплаћена средства из буџетског фонда за развој пољопривреде, у оквиру Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Књажевац.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб