Тимочка КрајинаЗајечарУ Николичеву одржана традиционална манифестација, 13. по реду „Тиквијада“

У Николичеву одржана традиционална манифестација, 13. по реду „Тиквијада“

У Николичеву, код Зајечара, минулог викенда, одржана је традиционална манифестација, 13. по реду „Тиквијада“.

Током дана, у домаћинству Данице и Сергија Кржановића, који су оснивачи ове манифестације, приређена је изложба тикви и производа од овог поврћа, које може бити храна, лек, украс али и посуда. Представљена је књига „Тиквијада у Николичеву 2011-2022.“ аутора Сергија Кржановића.

У богатом културно-уметничком програму, одржаном у препуној сали Дома културе, наступили су КУД-ови: „Врело“ из Николичева, “Ромулијана” из Гамзиграда, “Зоран Гајић” из Рготине, “Шљивар” из Шљивара и “Стол” из Бучја код Бора. Манифестацију, која је наишла на изванредан пријем код мештана Николичева, отворила је Биљана Глишић, помоћник директора Установе Народно позориште Тимочке крајине-Центар за кутуру “Зоран Радмиловић“ Зајечар.

Организатор “Тиквијаде” је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић” Зајечар, у сарадњи са породицом Кржановић и Месном заједицом Никличево, а покровитељ је град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,766ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб