Тимочка КрајинаЗајечарУ оквиру пројекта „Будимо безбедни” Зајечар посетила новинарка Деа Ђурђевић

У оквиру пројекта „Будимо безбедни” Зајечар посетила новинарка Деа Ђурђевић

У оквиру пројекта „Будимо безбедни” Зајечар посетила новинарка Деа Ђурђевић

Новинарка Деа Ђурђевић, једна од оснивача и председница Удружења „Будимо безбедни” и чланови каравана „Заједно можемо” посетили су Зајечар и одржали састанак са градоначелником Зајечара Вошком Ничићем.

Зајечар је 27. град по реду у коме је овај караван боравио, а циљ је оснаживање особа са инвалидитетом и стварање заједничког регистра.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић, истакао је да град из буџета финансира 11 организација лица са неким обликом инвалидитета или удружења која окупљају људе оболеле од неке болести.

Бошко Ничић – градоначелник Зајечара

„Оно што ћу ја у име локалне самоуправе покушати да покренем као неку тему то је тај дуализам између градских организација и међуопштинских где ми имамо проблем ако је седиште неке међуопштинске организације у неком граду, онда сви остали сматрају да је тај град једини дужан да обезбеди и услове и да финансира ту организацију. Међутим, ми сви треба да учествујемо у решавању проблема. На нашој територији имамо три или четири међуопштинске организације особа са неком врстом инвалидитета”, каже градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Деа Ђурђевић – новинарка

„Треба да видимо где нас има и колико нас има и да заједнички тражимо те своје потребе и зато се караван зове ’Заједно можемо’. Имамо зелено светло од врха државе да испуне потребе особа са инвалидитетом, али ми морамо да знамо које су наше потребе и шта тражимо, јер је све увек било раштркано. Наша идеја је да се сви објединимо, јер нас има између 500 и 700 хиљада и да заједно тражимо неке потребе. Удружења су добар начин одакле ћемо да кренемо, поготово она удружења која сарађују са локалним самоуправама, јер на основу тога можемо да направимо неку базу”, истакла је новинарка Деа Ђурђевић.

Деа Ђурђевић овом приликом разговарала је и са Бојаном Ћирићем, слепим васпитачем из Зајечара.

У оквиру пројекта „Будимо безбедни” Зајечар посетила новинарка Деа Ђурђевић

На територији града Зајечара има близу три хиљаде инвалида, а 127 њих или су запослени или се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,765ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб