Тимочка КрајинаНеготинУ Прахову највећа заплена цигарета у историји царинске службе

У Прахову највећа заплена цигарета у историји царинске службе

У Прахову највећа заплена цигарета у историји царинске службе
Фото: Управа царина РС

Службеници Управе царина су 24. маја 2022. године успели да заплене рекордан товар од чак 50 тона непријављених цигарета разних робних марки и тако пресеку још један организовани ланац нелегалне трговине акцизним производима.

Током акције која је кулминирала запленом три бродска контејнера у луци Прахово, цариницима су снажну поршку пружили Министарство унутрашњих послова Републике Србије и инострани партнери који се баве сузбијањем кријумчарења, стоји у саопштењу Управе царина.

Цео случај откривен је након што је товар камионима ушао у Србију из Црне Горе са намером да транзитира бродским путем ка Румунији, али се након иступа ка тој суседној земљи убрзо опет волшебно појавио на царинском подручју Републике Србије не пријављујући претходно робу коју превози.

Прецизна количина кријумчарених цигарета биће позната тек након детаљне контроле која због величине товара може да потраје и до 24 часа, а о крајњем исходу овог случаја на коме је тренутно ангажовано сво расположиво људство Управе царина Србије – јавност ће бити обавештена након што детаљан преглед буде био окончан.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб