ДруштвоВремеУ Србији данас топло и нестабилно време

У Србији данас топло и нестабилно време

Ујутру по котлинама и дуж речних долина локална појава краткотрајне магле. У току дана променљиво облачно, топло и нестабилно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. Послеподне на северу и западу суво са сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, преподне југоисточни, послеподне у скретању на западни и северозападни. Јутарња температура од 15 до 21, а највиша дневна од 30 до 33 степена.

У Зајечару променљиво облачно, око поднева могућа киша. Ветар слаб до умерен, источни. Минимална температура 17, максимална дневна око 32 степена. Сутра местимично облачно са дужим сунчаним периодима. Најнижа температура 18, највиша до 32 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставља се период са релативно повољном биометеоролошком ситуацијом, али услед очекиваног спарног и нестабилног времена у појединим деловима земље саветује се опрез, нарочито особама са респираторним и кардиоваскуларним тегобама.

Могуће је замарање, поспаност и пад концентрације.

Препоручује се адекватна заштита од УВ зрачења у најтоплијем делу дана.

АМСС

Саобраћај је на главним путним правцима умереног интензитета, а током викенда се може очекивати већи број возила ка излетиштима или викенд насељима, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Потребна је посебна пажња због већег броја мотоциклиста и бициклиста на градским саобраћајницама, али и на путевима ван насељених места, упозоравају из те службе.

На наплатним рампама и граничним прелазима нема дужег задржавања возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб