У Србији делимично облачно и топло

Град Зајечар – Јесен

У Србији делимично облачно и топло, са ређом појавом краткотрајне кише и дужим сунчаним интервалима, нарочито преподне. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима ујутро и пре подне повремено и јак западни и југозападни, после подне и увече у северним и централним пределима у скретању на северозападни. Најнижа температура од 10 до 19, највиша од 24 до 29 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 12, максимална дневна око 28 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра променљиво облачно и топло. Најнижа температура 10, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација ће бити релативно повољна за већину хроничних болесника, уз умерене активности током дана и слојевито одевање.

Извесна опрезност се саветује особама са срчаним тегобама, цереброваскуларним болесницима, као и током јутра особама са респираторним тегобама.

Могуће су метеоропатске реакције у блажој форми у виду главобоље и замарања.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 300 минута; на Келебији 120 минута.