ВестиУ Србији пад температуре, најхладнији дани од почетка зиме

У Србији пад температуре, најхладнији дани од почетка зиме

Жене шетају у јакнама

У Србији умерено до потпуно облачно и хладно, понегде са снегом. Више падавина очекује се у брдско-планинским пределима. У Тимочкој Крајини током већег дела дана претежно сунчано. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -8 до -2, највиша од -3 до 1 степен.

У Зајечару ведро и сунчано, али хладније. Умерен до јак ветар, западни и југозападни. Минимална температура -8, максимална дневна до 0 степени. Сутра углавном облачно и свежије. Најнижа температура -8, највиша око -1 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Појачана опрезност саветује се цереброваскуларним и срчаним болесницима, као и особама са респираторним тегобама.

Могуће метеоропатске реакције су променљиво расположење и главобоља, као и слабија концентрација.

Неопходна је опрезност свих учесника у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) упозорава возаче да прилагоде брзину вожње ограничењима у зимским условима због поледице на путевима током ледених дана.

Вожња постаје захтевнија у условима када се ствара снежни покривач, а температуре су испод нуле, наводе из Ауто-мото савеза Србије.

На наплатним рампама и граничним прелазима нема задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб