Тимочка КрајинаЗајечарУ Техничкој школи у Зајечару одржан „Галаксија куп 2022”

У Техничкој школи у Зајечару одржан „Галаксија куп 2022”

У Техничкој школи у Зајечару одржан „Галаксија куп 2022”

Техничка школа у Зајечару, минулог викенда, била је домаћин петог по реду такмичења под називом „Галаксија куп 2022”.

Од почетка пандемије 2020. године ово је прво такмичење у оквиру Заједнице електротехничких школа Србије које је организовано непосредно са такмичарима у школи.

На овогодишњем такмичењу учествовало је 18 радова из 12 школа.

Као и до сада радове ученика оцењивао је стручни жири у саставу: др Данијел М. Данковић – доцент на Електронском факултету у Нишу, област Микроелектроника и Микросистеми; др Душан М. Стефановић – Академија техничко-васпитачких струковних студија, Одсек Ниш, области Рачунарске технологије и Комуникацоне технологије са електроником; Милош Марјановић – асистент на Електронском факултету у Нишу, област микроелектроника и микросистеми; Игор Коцић – дипломирани инжењер електротехнике за аутоматику, запослен у „TF Kable” – Фабрика каблова Зајечар Д.О.О.; Ненад Милојковић – дипломирани инжењер електротехнике за телекомуникације, запослен у „Heineken” Србија Д.О.О. у Зајечару.

На основу одлуке жирија прво место освојио је рад под називом „Инверзна кинематика у роботици” ученика Прве техничке школе из Крагујевца, друго место заузео је рад под називом „Електронски инкубатор Е-КВОЧКА” ученика Техничке школе „9. мај” из Бачке Паланке, трећепласирани рад такође долази из Техничке школе „9. мај” Бачке Паланке и носи назив „Паметни стакленик”.

„Свим такмичарима се захваљујемо на учешћу, освајачима награда честитамо на постигнутим резултатима и надамо се да се видимо и наредне године на шестој Галаксији”, поручују из зајечарске Техничке школе.

Из Техничке школе у Зајечару захваљују се пријатељима овог такмичења: фирмама „MicroElektronic” из Београда, „M&G Electronic” из Ниша, „Микро књизи” из Београда, Фабрици мерних трансформатора у Зајечару, Фабрици каблова у Зајечару, „Технотроник” из Новог Сада, „Sprint electronic” из Новог Сада, „infoElectronic” из Ниша, Електронском факултету из Ниша, Академији техничко-васпитачких студија – одсек Ниш, „Дунав осигурање” ГФО Зајечар који су помогли у реализацији овогодишњег такмичења.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб