Timočka KrajinaBorU toku radovi na rekonstrukciji verskih objekata u selima Šarbanovac i Zlot

U toku radovi na rekonstrukciji verskih objekata u selima Šarbanovac i Zlot

Foto: Grad Bor

U toku je rekonstrukcija verskih objekata na teritoriji grada Bora. U selima Šarbanovac i Zlot izvode se radovi na uređenju kako spoljašnjeg tako i unutrašnjeg dela crkve.

Tokom prošle godine završeni su spoljašnji radovi na crkvi Svete Trojice u Šarbanovcu, postavljeni su novi oluci. U toku su radovi na rekonstrukciji unutrašnjosti same crkve.

„Ono što je od izuzetnog značaja za hram je ikonostas koji je veoma vredan i značajan još iz perioda kada je i sagrađena crkva 1935. godine. Pod je popločan novim pločicama a u planu je reparacija ulaznih vrata sa severne i zapadne strane. Potrebno je da se u samoj porti crkve uredi metalna ograda i kapija koja je dotrajala. Iako su radovi u toku, crkva je otvorena za vernike“, istakao je protojerej i starešina crkve u Šarbanovcu Ratko Tobić.

Ove godine, iz gradskog budžeta, za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica izdvojeno je milion i 200 hiljada dinara. Urednu konkursnu dokumentaciju za rekonstrukciju verskih objekata podnele su crkve u Šarbanovcu i Zlotu. Za njihovo uređenje izdvojeno je milion i 150 hiljada dinara, objašnjava član Gradskog veća Marko Nikolić i dodaje da je rok za završetak radova 20 dana.

Naredne godine, iz lokalnog budžeta, biće izdvojeno 5 milona dinara za uređenje crkava na teritoriji grada Bora.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub