Timočka Timočka
Početna / Vesti / U toku radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u Velikom Izvoru
Radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u Velikom Izvoru
Foto: JKP „Timok – održavanje”

U toku radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u Velikom Izvoru

Radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u zaječarskom selu Veliki Izvor privode se kraju. Kako saopštavaju nadležni, od oko 430 sijaličnih mesta, 20 odsto će biti zamenjeno, dok će u narednom periodu, dotrajale sijalice biti zamenjene i u ostalim selima na području Zaječara.

Neli Nikolić, predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor ističe da je od značaja da sva sijalična mesta u selu ponovo rade, kako zbog najstarijih meštana, tako i zbog najmlađih.

Radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u Velikom Izvoru
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„Ulična rasveta u pojedinim ulicama u selu je dotrajala, poslednji put je zamenjena novembra meseca prošle godine. Zahvaljujući dobroj saradnji sa nadležnima iz ’Timok – održavanja’, koji su uvek imali sluha za probleme meštana Velikog Izvora, radnici već drugi dan rade na sanaciji dotrajalih sijalica, pa meštani u pojedinim ulicama neće imati više problema tokom šetnje u večernjim satima. Ono što je u planu u narednom periodu, je uređenje i adaptacija igrališta, uređenje groblja i zelenih površina u selu, čišćenje crkvenog dvorišta i lokaliteta oko ruskog spomenika”, rekao je Nikolić.

Radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u Velikom Izvoru
Foto: JKP „Timok – održavanje”

Nenad Živić, šef Službe javne rasvete je tokom obilaska radova napomenuo da je osim ulične rasvete, rešen problem osvetljenja i na dečijem igralištu u tom selu, kako bi omladina, i u večernjim satima, mogla da se bavi sportom.

Nenad Živić — šef Službe javne rasvete
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„U okviru unapred usvojenog plana i programa preduzeća, u toku je redovno održavanje rasvete u selima na području Zaječara. Osim dotrajale ulične rasvete u Velikom Izvoru, rešen je i problem osvetljenja na dečijem igralištu, u samom centru sela. Naime, reflektori na samom igralištu su bili u lošem stanju, a problem koji se javio je nepristupačnost samog terena. Ipak, rešen je i taj problem, pa najmlađi meštani sela, mogu i u večernjim satima da se bave sportom”, istakao je Živić.

Kako je najavljeno u Javnom komunalnom preduzeću „Timok – održavanje”, nakon Velikog Izvora, ulična rasveta će, u narednom periodu, biti zamenjena u Malom Izvoru i Šipikovu, ali i u ostalim selima.

Možda će Vas zanimati

Javno komunalno-stambeno preduzeće (JKSP) „Zaječar”

JKSP „Zaječar“: Izmenjen način rada sa strankama

Javno komunalno stambeno preduzeće „Zaječar” obaveštava svoje korisnike da će u cilju sprečavanja širenja zaraze …

Počela obuka za prvu grupu neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru

Počela obuka za prvu grupu neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru – upis za drugu grupu u toku

Obuka prve grupe neplivača na gradskom bazenu u Zaječaru počela je danas. Dvadeset mališana će, …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica