Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / У току радови на замени дотрајале уличне расвете у Великом Извору
Радови на замени дотрајале уличне расвете у Великом Извору
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

У току радови на замени дотрајале уличне расвете у Великом Извору

Радови на замени дотрајале уличне расвете у зајечарском селу Велики Извор приводе се крају. Како саопштавају надлежни, од око 430 сијаличних места, 20 одсто ће бити замењено, док ће у наредном периоду, дотрајале сијалице бити замењене и у осталим селима на подручју Зајечара.

Нели Николић, председник Месне заједнице Велики Извор истиче да је од значаја да сва сијалична места у селу поново раде, како због најстаријих мештана, тако и због најмлађих.

Радови на замени дотрајале уличне расвете у Великом Извору
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

„Улична расвета у појединим улицама у селу је дотрајала, последњи пут је замењена новембра месеца прошле године. Захваљујући доброј сарадњи са надлежнима из ’Тимок – одржавања’, који су увек имали слуха за проблеме мештана Великог Извора, радници већ други дан раде на санацији дотрајалих сијалица, па мештани у појединим улицама неће имати више проблема током шетње у вечерњим сатима. Оно што је у плану у наредном периоду, је уређење и адаптација игралишта, уређење гробља и зелених површина у селу, чишћење црквеног дворишта и локалитета око руског споменика”, рекао је Николић.

Радови на замени дотрајале уличне расвете у Великом Извору
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

Ненад Живић, шеф Службе јавне расвете је током обиласка радова напоменуо да је осим уличне расвете, решен проблем осветљења и на дечијем игралишту у том селу, како би омладина, и у вечерњим сатима, могла да се бави спортом.

Ненад Живић — шеф Службе јавне расвете
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање”

„У оквиру унапред усвојеног плана и програма предузећа, у току је редовно одржавање расвете у селима на подручју Зајечара. Осим дотрајале уличне расвете у Великом Извору, решен је и проблем осветљења на дечијем игралишту, у самом центру села. Наиме, рефлектори на самом игралишту су били у лошем стању, а проблем који се јавио је неприступачност самог терена. Ипак, решен је и тај проблем, па најмлађи мештани села, могу и у вечерњим сатима да се баве спортом”, истакао је Живић.

Како је најављено у Јавном комуналном предузећу „Тимок – одржавање”, након Великог Извора, улична расвета ће, у наредном периоду, бити замењена у Малом Извору и Шипикову, али и у осталим селима.

Можда ће Вас занимати

Јесен, лишће, девојка

Данас претежно облачно и хладније, у неким деловима мешовите падавине, на планинама снег

У већем делу Србије претежно облачно и хладније, на југозападу, југу и истоку Србије у …

Национална служба за запошљавање — Исплата

НСЗ: Данас почиње исплата редовне и привремене новчане накнаде незапосленим лицима за октобар

Исплата редовне новчане накнаде незапосленим лицима за октобар 2020. године биће извршена данас, обавештавају из …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница