Timočka KrajinaBorU toku rekultivacija gradske deponije u Boru

U toku rekultivacija gradske deponije u Boru

U toku rekultivacija gradske deponije u Boru

Jedan od gorućih problema grada Bora jeste gradska deponija. Svake godine se dešava po nekoliko puta da dođe do samozapaljenja i paljenja gradske deponije.

Dogovor koji je postignut sa kompanijom „ZiJin”, a koji je u interesu građana Bora, je da se uradi komplentna rekultivacija gradske deponije. Već je kompletno rasplaniran materijal, urađeni su pristupni putevi i do Nove godine se očekuje kompletna rekultivacija ove lokacije i ozelenjavanje.

„Kompanija ’ZiJin’ još jednom je pokazala da je društveno odgovorna kompanija, da je uvek uz grad Bor, da odgovara na svako pitanje i zahtev. Zajedno rešavamo velike istorijske probleme, a to je danas deponija”, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kompanija već mesec dana intenzivno radi na uređenju gradske deponije, ostalo je još 20 odsto smeća koje treba da se rekultiviše. Nakon toga, ući će se u proceduru dovoza zemlje i pokrivanja cele deponije, izuzev dva prilazna puta. Zatim sledi sadnja trave te će za nekih mesec dana na nekadašnjoj deponiji biti velika zelena površina.

„Gradska deponija od postojanja nije uređivana, JKP ’3. oktobar’ nije imao tešku mehanizaciju sa kojom bi mogao da rekultiviše i sanira deponiju. Zahvaljujem se još jednom dobroj saradnji koju je gradonačelnik uspostavio sa kompanijom ’ZiJin’”, istakao je v.d. direktora JKP „3. oktobar” Radmilo Guševac.

Početkom godine u planu je da se uđe u proceduru selektovanja i primarne reciklaže otpada.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,341PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub