Тимочка КрајинаЗајечарУ зајечарском позоришту концертом обележен Светски дан хорског певања

У зајечарском позоришту концертом обележен Светски дан хорског певања

У зајечарском позоришту бесплатним концертом обележен је Светски дан хорског певања.

Наступило је пет хорова из Зајечара и Бора.

Концерт је отворило Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“, под управом Маје Миленковић. Публика је уживала у њиховом извођењу, као и у духовним песмама „Дечјег хора Саборног храма Рођења пресвете Богородице“ и “Хора Саборног храма Рођења пресвете Богородице” из Зајечара којима руководи Наташа Јовановић. Вече су, брижљиво одабраним песмама за ту прилику и сјајним извођењем, употпунили Етно група „Ђурђевак“ Центра за културу града Бора, под управом Тамаре Глишић и Камерни хор „Лавиринт“ под управом Жељке Алексић. Концерт је на опште одушевљење завршен заједничком песмом “Viva la musica”.

У обележавању Светског дана хорског певања у Зајечару ове године је учествовало више од 100 чланова поменутих хорова. Отпевали су двадесетак композиција домаћих и страних аутора. На репертоару су биле духовне и традиционалне песме као и обраде традиционалних и забавних песама.

Светски дан хорског певања прославља се од 1990. године, сваке друге недеље у децембру, или око тог датума, величајући вредности као што су солидарност, мир и разумевање.

Овогодишњи слоган је: “Певајмо заједно, певајмо заувек, певајмо за мир“.

Обележавање Светског дана хорског певања у Зајечару је по пети пут организовало Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб