Тимочка КрајинаЗајечарУ зајечарском позоришту одржан задужбинарски концерт „У част предака, за будућност потомака”

У зајечарском позоришту одржан задужбинарски концерт „У част предака, за будућност потомака”

У зајечарском позоришту одржан задужбинарски концерт „У част предака, за будућност потомака”

Православно спортско удружење „Свети Срб и ја” и Крфско друштво грчко-српског пријатељства, уз домаћинство и покровитељство Града Зајечара и благослов Епархије тимочке, у зајечарском позоришту су организовали задужбинарски концерт „У част предака, за будућност потомака”.

Наступили су грчки хорови са Крфа: Мешовити хор културног друштва „Паксос” и хор „Ковертура”, који су маестралним извођењем хорских композиција провели публику кроз грчки мелос инспирисан традицијом, али и мјузиклима и рок музиком, а извели су и неколико српских песама.

У програму су учествовати и Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац”, Хор Саборног храма рођења Пресвете Богородице и старија дечја група Градског фолклорног ансамбла „Зо-Ра” из Зајечара.

На крају програма грчки и српски хорови извели су две заједничке композције „Ово је Србија” и „Тамо далеко”, чиме је потврђено нераскидиво пријатељство братских народа, грчког и српког, успостављено током првог светског рата. Крф је за српску војску, после албанске голготе, било Острво спаса и од 1916/18. године седиште српске државе.

Директор зајечарског театра Владимир Ђуричић уручио је статуету Зорана Радмиловића председнику Крфског удружења грчко-српског пријатељства Жељку Поповићу и захвалнице рукводиоцима хорова са Крфа.

Гости са Крфа исказали су посебну захвалност Граду Зајечару, Епархији тимочкој и Народном позоришту Тимочке Крајине – Центру за клтуру „Зоран Радмиловић”.

Средства од продаје улазница користиће се за изградњу образовног дечјег кампа на Крфу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб