ВестиУ Зајечару до 18 сати гласало 22,58 одсто грађана

У Зајечару до 18 сати гласало 22,58 одсто грађана

У Србији је у току референдум о изјашњавају грађана да ли су за потврђивање Акта о промени Устава у области правосуђа.

У Зајечару је до 18:00 сати гласало 22,58 одсто грађана, потврдио је за наш портал председник Градске изборне комисије у Зајечару Марко Минић.

На гласачким местима на територији Града Зајечара није било неправилности током дана и све је протекло у најбољем реду, кажу у ГИК-у.

Референдумско питање гласи: „Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије?“, а грађани су се изјашњавали заокруживањем одговора „да“ или „не“.

Зајечарци су се о промени Устава изјашњавали на 70 гласачких места, од тога на 24 места у граду, 45 у селима и на једном гласачком месту у Окружном затвору.

За референдум није потребна излазност од 50 одсто, већ према Закону о референдуму, одлука ће бити донета ако за њу гласа већина грађана који су изашли да гласају.

У источној Србији до 18:00 сати гласало 23,39 одсто грађана.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб