Тимочка КрајинаУ Зајечару и у Бору превентивни прегледи 3. децембра

У Зајечару и у Бору превентивни прегледи 3. децембра

Доктор — Болница
Фото: Shutterstock, илустрација

У Здравственом центру Зајечар и у Дому здравља у Бору биће организовани превентивни прегледи, у недељу 3. децембра 2023.

У Здравственом центру Зајечар, од 08:00 до 16:00 часова, биће организовани превентивни прегледи дојки за жене старије од 40 година, а за мушкарце старије од 49 година бити одређен ПСА којим се може дијагностиковати карцином простате у најранијем стадијуму. За прегледе није потребно заказивање, већ се грађани јављају у Службу опште медицине у зајечарском Дому здравља, одакле ће бити упућивани у Службу радиологије ЗЦ Зајечар, односно у Лабораторијску службу у Дому здравља. Пацијенти код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатни дијагностику.

У борском Дому здравља, од 08:00 до 16:00 часова, биће организовани превентивни прегледи за жене старије од 40 година, ултразвучни преглед дојке и по потреби мамографија, а за мушкарце старије од 49 година ПСА тест којим се открива тумор простате. Код пацијената код којих постоји сумња на болест упутиће се на додатну дијагностику. За преглед није потребно заказивање.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести. У недељу 3. децембра 2023. биће организовани превентивни прегледи у око 150 здравствених установа у Србији.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб