Timočka Timočka
Početna / Vesti / U Zaječaru još 2 slučaja obolelih od korona virusa, ukupno 29
Grad Zaječar — COVID-19

U Zaječaru još 2 slučaja obolelih od korona virusa, ukupno 29

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić izdao je saopštenje u kojem navodi da po najnovijim rezultatima, pristiglim iz referentnih labaratorija, u Zaječaru imamo dva nova slučaja obolelih od virusa COVID-19. Tako je ukupan broj narastao na 29 pozitivnih na korona virus.

„Pošto se radi o tzv. ‘lokalnoj transmisiji’ trenutno je u toku obimnije testiranje što pokazuje i povećanje broja uzorkovanih lica. O svim rezultatima bićete blagovremeno obavešteni čim rezultati testova budu pristigli. Molim vas da nastavimo sa maksimalnim oprezom, poštovanjem mera samozaštite i brinemo pre svega o sopstvenom zdravlju i životima onih koje volimo. Apelujemo na one koji osete simptome slične onima koje daje virus korona da se sami, bez ičijeg naloga, odmah izoluju i pozovu COVID-19 ambulantu pri Domu zdravlja u Zaječaru ili epidemiološku službu ZZJZ ’Timok’ u Zaječaru”, rekao je komandant Komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić.

„Da od svog grada ne napravimo, sada kada se pandemija ‘stišava’, novo žarište, molim vas da još izvesno vreme poštujemo pravila i mere koje su propisane i ukazujemo neodgovornima na posledice njihovog ponašanja. Veliko hvala svima vama koji se pridržavate mera – zbog sebe i svih nas”, istakao je Ničić.

U nastavku je izveštaj Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar na današnji dan, 21.04.2020. godine.

Izveštaj vezan za tok pandemije izazvane virusom COVID-19 na teritoriji opštine Zaječar na dan 21.04.2020. godine:

Na teritoriji opštine Zaječar, od početka pandemije korona virusa do 20.04.2020.godine, urađeno je 260 testova na virus COVID-19. Rezultat je završen za 164 testa. Za 96 uzoraka rezultati testiranja nisu završeni. Kod 29 testova rezultat je pozitivan. Imamo 135 negativnih testova na COVID-19.

U ukupnom broju testova je 17 kontrolnih testova. Od ukupnog broja kontrolnih testova, dva kontrolna testa su pozitivna, a 15 kontrolnih testova su negativni.

Prema aplikaciji za praćenje virusa COVID-19, koju je uspostavio RFZO, kod 12 lica iz naše opštine, koja su prebačena u zdravstvene ustanove u Nišu, kao pozitivna na COVID-19, rađeno je 15 kontrolnih testova od kojih je 1 test pozitivan, a 14 testova je negativno.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (putnici u međunarodnom saobraćaju) u ZZJZ „Timok” Zaječar iz opštine Zaječar – 392.

Lica stavljena pod zdravstveni nadzor (kontakti sa potvrđenim slučajem) u ZZJZ „Timok” Zaječar iz opštine Zaječar – 127.

Nema podataka o preminulim osobama.

Možda će Vas zanimati

Jesen, deca trče po stazi

U Srbiji ujutro u većem delu magla i prizemni mraz, a u toku dana uglavnom sunčano, temperatura do 17 stepeni

U Srbiji ujutro u većem delu magla i prizemni mraz, a lokalno se očekuje i …

Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

Rajačka narodna škola zdravlja: Ajd’ Jovo ponovo

Posle svakodnevnog povećavanja broja obolelih od virusa COVID-19 u Srbiji i sednice Kriznog štaba 16. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica