VestiU Zaječaru još 57 obolelih od korone

U Zaječaru još 57 obolelih od korone

Grad Zaječar Info: COVID-19

Na osnovu 191 novoobrađen PCR i AG uzorak, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara evidentirano je još pedesetsedam (57) COVID-19 pozitivnih osoba (29,8% od broja testiranih).

Dvadesetosam (28) novoinficiranih osoba je ženskog pola i dvadesetdevet (29) muškog pola, starosti od 1 do 80 godina života.

Na sedam kontrolnih testiranja nema pozitivnih osoba.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 33.579 PCR i AG uzoraka, a čekaju se rezultati za još 124 ranije testirane osobe.

Do sada je oboljevanje od COVID-19 infekcije potvrđeno kod 6.394 građana Zaječara (3.298 ženskog i 3.096 muškog pola). Od ovog broja kod 5.854 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar smešteno je 46 inficiranih osoba (3 prijema i 3 otpusta), od čega je 25 pacijenata na kiseoničkoj podršci. Na Infektivnom odeljenju ima još četiri slobodna mesta.

Na Odeljenju produžene nege i lečenja ZC Zaječar smešteno je sedam COVID-19 inficiranih osoba (2 prijema i 0 otpusta) kojima je neophoda hospitalizacija i niko nije priključen na kiseonik. Na ovom odeljenju ostalo je još 13 slobodnih mesta za hospitalizaciju COVID potitivnih osoba.

Do juče je, na teritoriji Zaječara, dato 47.202 doza vakcina (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”), od čega su 22.462 građana (49,82% punoletne populacije) primila prvu dozu vakcine, 21.469 građana (47,62% od punoletne populacije) je revakcinisano, dok je treću dozu primilo 3.271 građanin (7,25%).

ŠVS ZAJEČAR:

“Molimo i apelujemo da poštovanjem propisanih mera i imunizacijom onih koji to UPORNO IZBEGAVAJU I IGNORIŠU, bez logičnih objašnjenja, sprečimo opterećenje zdravstvenog sistema i medicinskih radnika i zaštitimo i sebe i ljude sa kojima živimo.

Dešava se upravo ono na šta je gradski ŠVS upozoravao zadnja tri meseca, apelujući da se vakcinišemo, a to je da smo, izbegavajući vakcinaciju i ne uspevajući da postignemo cifru od bar 50% vakcinisanih, ušli u začarani krug iz kojeg izlaza nema i gde mutacija virusa, među nevakcinisanima, dovodi i do oboljevanja sve većeg broja vakcinisanih, kao i dece i mladih.

Time, kao i nepoštovanjem mera, ugrozili smo normalan život i funkcionisanje zdravstvenog sistema i naš grad uveli među lokalne samouprave sa 40% najvećom stopom zaražavanja.”

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,446PratilacaLajkuj
3,720PratilacaZaprati
1,285PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x