ВестиУ Зајечару обележен Дан ослобођења града у Другом светском рату (ФОТО)

У Зајечару обележен Дан ослобођења града у Другом светском рату (ФОТО)

Дан ослобођења града Зајечара у Другом светском рату

Полагањем венаца на спомен обележје „Костурница” у Зајечару данас је обележен Дан ослобођења града у Другом светском рату. Венци су положени у част Црвеноармејцима који су октобра месеца 1944. ослободили Зајечар, по други пут. Прво ослобађање било је 7. септембра.

Овим поводом у салону Градске управе у Зајечару организован је пријем представника амбасаде Руске федерације, Константина Вернигорова.

Након пријема, у част палим ослободиоцима Зајечара у Другом светском рату, храбрим борцима НОР-а и војницима Црвене армије, положени су венци на спомен обележје „Костурница” у Зајечару.

Негујући културу сећања почаст су одали и венце и цвеће положили други секретар Амбасаде Русије у Србији Константин Вернигоров, у име делегације Града Зајечара Марина Милић, у име делегације Војске Србије потпуковник Мирослав Поп Манић, испред делегације СУБНОР- а и Удружења ратних војних инвалида једини преживели борац Другог светског рата на овим просторима Драгомир Бујић, резервни мајор Драгољуб Николић и резервни поручник Драган Митровић, док су у име делегације ОРС и УВП венце положили резервни пуковник Стаменко Станковић и пуковник у пензији Драган Дабетић.

Дан победе обележава се као сећање на дан када је пре 76 година извојевана победа над фашизмом у Другом светском рату, а прилика је да се ода почаст свим херојима борбе за слободу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб