ВестиУ Зајечару облачно и свежије, највиша дневна температура до 8 степени

У Зајечару облачно и свежије, највиша дневна температура до 8 степени

Зајечар — Центар

У Србији хладно, ујутру понегде са слабим приземним мразем. На северозападу после облачног јутра, током преподнева разведравање. У осталим пределима Србије облачно, преподне на западу и југозападу, а послеподне и у осталим пределима источне, централне и јужне Србије местимично са падавинама, у нижим пределима кишом и суснежицом, у брдско-планинским са снегом. Увече и током ноћи очекује се интензивирање падавина и снег и у нижим пределима уз стварање, а на планинама повећање снежног покривача. Дуваће слаб и умерен, северни и северозападни ветар, на истоку и у Војводини повремено јак. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша од 2 до 8 степени.

У Зајечару углавном облачно и свежије, у вечерњим часовима могућа киша са снежним падавинама. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни. Минимална температура 2, максимална дневна до 8 степени. Сутра хладније са снежним падавинама. Најнижа температура 0, највиша око 3 степена.

АМСС

Последњег дана марта возаче у појединим крајевима земље очекују готово зимски услови вожње, а посебно у другој половини дана када метеоролози очекују прелазак кише у суснежицу и снег, уз повећање висине снежног покривача на путевима у планинским пределима.

Поново јак северни ветар може стварати мање снежне наносе у вишим пределима због којих је на овим путевима употреба зимских гума обавезна, а уколико на коловозу има и снега из АМСС саветују и употребу ланаца, без обзира на последњи дан законске обавезе о употреби зимске опреме.

Ниже температуре, јак ветар и мокар коловоз доносе опасност од поледице зато возите спорије и опрезније.

На наплатним рампама нема задржавања.

Камиони на Батровцима чекају сат времена, а на прелазу Мали Зворник, на излазу из земље, два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб