Timočka Timočka
Početna / Vesti / U Zaječaru održan seminar „Individualni obrazovni plan – korak u praksi”
Seminar „Individualni obrazovni plan – korak u praksi”

U Zaječaru održan seminar „Individualni obrazovni plan – korak u praksi”

„Individualni obrazovni plan – korak u praksi” naziv je seminara koji se održava u ŠOSO „Jelena Majstorović” u Zaječaru. Cilj seminara je stručno usavršavanje nastavnika. Program je akreditovan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Seminar „Individualni obrazovni plan – korak u praksi”

Seminar „Individualni obrazovni plan – korak u praksi” pruža nastavnicima i saradnicima mogućnost da, kroz individualni i grupni rad, sa i bez mentora, steknu i usavrše praktične veštine za izradu i primenu IOP-a. Najveći deo vremena na seminaru posvećen je praktičnom radu, a nastavnici dobijaju obilje materijala i vodiča-preporuka za svakodnevnu praksu.

Emila Badivuk — direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar.

„Svake godine organizujemo po neki seminar koji je značajan za nastavnike, a naročito one koji rade u našoj školi. Na osnovu vrednovanja i predloga tima za stručno usavršavanje izabrali smo ovaj seminar. Postoji veliko interesovanje nastavnika i priključili su nam se zaposleni iz drugih osnovnih i srednjih škola sa teritorije Zaječara. Trudimo se da naša škola preraste u resursni centar i zbog toga nam je ovaj seminar vrlo važan. To znači da naši zaposleni kada je god nešto potrebno, vrlo rado će se odazvati i priključiti u radu sa decom koja pohađaju redovne škole. Na ovaj način dodatno ćemo se umrežiti sa ostalim školama, kako bi smo učenicima pružili podršku”, istakla je Emila Badivuk, direktorka ŠOSO „Jelena Majstorović” Zaječar.

Seminar „Individualni obrazovni plan – korak u praksi”

Organizator seminara je Resursni centar „Znanje” iz Beograda, a rukovodioci programa su: prof. dr Danijela Ilić Stošović, prof. dr Snežana Nikolić i dr sci. Snežana Nišević.

dr sci. Snežana Nišević — predavač

„Bavimo se obukom nastavnika koji rade u obrazovanju. Kroz naše programe prošlo je više od 3.000 nastavnika. Uspešno smo realizovali nekoliko programa vezano za obrazovanje, a u skladu s tim i ovde smo radili obuku za nastavnike, defektologe i stručne saradnike. Individualni obrazovni plan je sastavni deo obuke rada za decu sa smetnjama u razvoju i za decu kojoj je potrebna dodatna podrška u obrazovanju. U tom kontekstu gledaćemo da unapredimo veštine nastavnika za izradu individualnog obrazovnog plana. To pomaže da se deca sa smetnjama u razvoju priključe nastavi na što kvalitetniji način”, rekla je dr sci. Snežana Nišević, predavač.

Seminar „Individualni obrazovni plan – korak u praksi”

Seminar se organizuje u prostorijama Doma škole „Jelena Majstorović” u Zaječaru, u dva termina 10. i 11. februara. Osim zaposlenih u ŠOSO „Jelena Majstorović”, na ovom seminaru učestvuju i i zaposleni iz Predškolske ustanove „Đulići” Zaječar, OŠ „Ljuba Nešić” Zaječar, OŠ „Jeremija Ilić Jegor” iz Rgotine i Tehničke škole iz Zaječara.

Možda će Vas zanimati

GU Zaječar: Obaveštenje za pčelare

GU Zaječar: Obaveštenje za pčelare na teritoriji grada Zaječara

Gradska uprava grada Zaječara, na osnovu informacija koje su dobili od nadležne PSSS „Agroznanje” Zaječar …

Zaječar — Opština — Centar

GU Zaječar: Kancelarija za dozvole za kretanje u vreme policijskog časa u Zaječaru

Gradska uprava Zaječar će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, od utorka, 7. aprila …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica