VestiU Zaječaru održana 28. sednica Gradskog veća

U Zaječaru održana 28. sednica Gradskog veća

28. sednica Gradskog veća grada Zaječara

U sali Skupštine grada Zaječara danas je održana 28. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. Većnici su na današnjoj sednici usvojili Nacrt Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Zaječara za 2022. godinu.

Takođe, zeleno svetlo je dato i na Nacrt Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada Zaječara za 2021. godinu, na Nacrt Odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Zaječara, na Nacrt Odluke o osnivanju Saveta za rodnu ravnopravnost grada Zaječara, na Nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” Zaječar, kao i na Nacrt Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Zaječar.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na izmenu Plana i Programa poslovanja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar” Zaječar za 2022. godinu, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na srednjoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar” Zaječar za period od 2022–2026. godine, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na dugoročni plan poslovne strategije i razvoja Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar” Zaječar za period od 2022–2031. godine, Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2021. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” u Zaječaru, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Plan rada za 2022. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” u Zaječaru, Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o poslovanju Turističke organizacije grada Zaječara od 01. januara do 31. decembra 2021. godine, Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja Turističke organizacije grada Zaječara za 2021. godinu, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji program rada za 2022. godinu Turističke organizacije grada Zaječara, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan Turističke organizacije grada Zaječara za 2022. Godinu, Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2021. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja o utrošenim sredstvima, obavezama, potraživanju i rezultatima poslovanja za 2021. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada za 2022. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2022. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru,

Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Matične biblioteke „Svetozar Marković” u Zaječaru za 2021. godinu, kao i Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog Izveštaja za 2021. godinu Matične biblioteke „Svetozar Marković” u Zaječaru.

Gradski većnici su usvojili i Predlog Rešenja o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2022. godini, kao i Predlog Javnog poziva za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2022. godini.

Većnici su dali zeleno svetlo i na Predlog Pravilnika o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluge lični pratilac deteta, kao i na Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Interresorne komisije (IRK) za procenu potreba za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu, učeniku i odraslom i predloženim i pruženim podrškama, za 2021. godinu.

Na 28. sednici Gradskog veća usvojen je i Predlog Rešenja o određivanju javnih parkirališta u gradu Zaječaru, Predlog Zaključka o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o korišćenju opreme za pešačke barijere u pešačkoj zoni u Zaječaru, ul. Timočke bune, Predlog Rešenja o davanju na korišćenje vozila Gradske uprave grada Zaječara Javnom komunalnom preduzeću „Parkiranje, projektovanje i nadzor” Zaječar, Predlog Zaključka o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti – kp. br. 12547, kp. br. 12751 i kp. br. 12454, sve u KO Mali Izvor, iz javne svojine Grada Zaječara, prikupljanjem ponuda, Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka otuđenja nepokretnosti – kp. br. 12547, kp. br. 12751 i kp. br. 12454, sve u KO Mali Izvor, iz javne svojine Grada Zaječara, prikupljanjem ponuda, Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za 2021. godinu, Predlog Rešenja o usvajanju Godišnjeg Plana rada Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za period januar–decembar 2022. godine, Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Saveta za migracije grada Zaječara, Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o izvršenom popisu imovine i obaveza u organima i službama organa Grada Zaječara sa stanjem na dan 31.12.2021. godine, Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Zaječara za 2021. godinu, kao i Predlog Zaključka o povlačenju Predloga Rešenja o davanju saglasnosti JKP „Higijena Zaječar” Zaječar na cene grobljanskih usluga, utvrđenog na 21. sednici Gradskog veća grada Zaječara, koja je održana 02.12.2021. godine.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx