Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржана хумантарна акција прикупљања новца за лечење мале Јане из...

У Зајечару одржана хумантарна акција прикупљања новца за лечење мале Јане из Књажевца: Јани до 20. септембра треба ХИТНО око 20 хиљада евра!

Верско добротворно старатељство Епархије тимочке, Црвени крст Зајечар и уметници града Зајечара, уз благослов Епископа тимочког Илариона, код Саборне цркве у Зајечару, организовали су хуманитарну акцију са циљем прикупљања новчаних средстава за лечење мале Јане Марковић из Књажевца.

Хитно је потребно да се прикупи новац како би се помогло Јани да настави лечење у Турској, а новац је потребан за пут, смештај, даље лечење и терапије.

„Новац је потребан за лечење у Турској и терапије матичним ћелијама. Прва доза је заказана за 20. септембар 2023. друга доза је заказана за 28. септембар. Између тога, она ће имати терапије и вежбе тамо. Након тога, остају нам контроле тамо и потребно је 19 хиљада евра за све то и око две хиљаде евра још за смештај. Путујемо 18. септембра, 19. септембра Јана има припремне прегледе, а 20. септембра прима прву дозу матичних ћелија“ рекла је Тамара Петровић, Јанина мајка.

Ученици од првог до осмог разреда ОШ „Љуба Нешић“ који похађају верску наставу у Зајечару, као и „петлићи“ зајечарског Црвеног крста осликавали су плакате за помоћ малој Јани, уз подршку сликара Нинослава Јовановића, Марије Андрић, певача Ненада Голубовића Чапета и многих других, док су грађани у кутији могли да донирају новац.

„Овим плакатима који ће бити изложени у целом граду, желимо да апелујемо грађанима у Зајечару, али и свима у Србији, да помогну, јер имамо јако кратак период да прикупимо новац за потпуно излечење ове девојчице. На овај начин желимо да помогнемо њеним родитељима да што пре прикупе новац за лечење. Она ће после тога имати срећно и квалитетно детињство. Ова дивна улица „Отвореног срца“ вечерас је пуна љубави, у жељи и нади да ћемо прикупити средства“ истакла је др Санела Радисављевић, сарадник Црвеног крста Зајечар.

„Верско добротворно старатељство Епархије тимочке, уз благослов Епископа тимочког Илариона, придружило се овој акцији, као и увек што се одазивамо свим хуманитарним акцијама. Кратак је рок, али смо ми пуни наде да ћемо то успети. Апелујем на све људе добре воље, без обзира одакле су, да помогну колико могу. Треба сви да се удружимо, јер смо увек заједно лепе ствари урадили. До 20. септембра морамо да скупимо цифру која је потребна да излечимо малу Јану, пуни смо наде и вере у Бога“ рекао је свештеник Вук Јовановић, секретар Верског добротворнг старатељства Епархије тимочке.

Певач Ненад Голубовић Чапе увек се одазива оваквим хуманитарним акцијама, јер како каже, нечије мало некоме може много да помогне.

„Ми као музичари из Тимочке Крајине одазвали смо се овој акцији ‘Помоћ за Јану’. Ми као музичари у суштини се и одазивамо оваквим акцијама. Увек смо спремни да помогнемо колико можемо. Позивам све људе који су у могућности да помогну Јани да што пре оздрави и победимо ту болест“ каже Голубовић.

Јана је рођена као здрава беба и одрасла у љубави своје породице. Нажалост, од своје четврте године, суочава се са епилептичним нападима. Након детаљних медицинских прегледа, дијагностикована јој је циста изнад хипофизе као узрок тих напада. У циљу пружања Јани боље будућности, упућена је на даље лечење у турску болницу „Liv Hospital“ у Истанбулу.

Сва новчана средства се могу уплатити на жиро рачун Црвеног крста Зајечар: 325-9500500279637-44, са назнаком „ПОМОЋ У ЛЕЧЕЊУ МАЛЕ ЈАНЕ“.

Фондације ХУМАНОСТ БЕЗ ГРАНИЦА:
– Динарски рачун: 160-6000001695565-34;
– Девизни рачун: 160-6000001695978-56.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб