Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржана панел дискусија "Млади и ментално здравље - коме се...

У Зајечару одржана панел дискусија „Млади и ментално здравље – коме се можеш обратити?“

Фото: ТОЦ Зајечар

Сала Простора за ПОМАК у Зајечару била је попуњена до последњег места на панел дискусији „Млади и ментално здравље – коме се можеш обратити?“

Са заинтересованим Зајечарцим и Зајечаракама, међу којима је највише било младих људи, на тему менталног здравља разговарали су: Даринка Илић – психолошкиња, волобтерка и координаторка Саветовалишта за студенте у Нишу; Дарко Николић – омладински радник у ТОЦ-у и Миа Вукић Витомировић – координаторке за младе града Зајечара.

Даринка је младима из Зајечара представила концепт и рад саветовалишта, а информације су значајне највише за младе из Зајечара који већ студирају у Нишу, али и за будуће бруцоше у Нишу.

Дарко је младима представио концепт омладинског рада и улогу омладинских радника, али и значај омладинског рада у превенцији менталног здравља код младих. Такође Дарко је представио и систем подршке цивилног сектора, као и значан међусекторске сарадње удружења и инстиуција.

Миа је младима причала о активностима Канцеларије за младе града Зајечара, начину комуникације КЗМ са младима, као и плановима КЗМ и града на тему очувања менталног здравља младих. Такође Миа је представила и онлине саветовалиште за младе које су покренули КЗМ и Град Зајечар, коме је оно намењено, како је до сад функционисало и какви су даљи планови у вези са тим.

С обзиром на велику заинтересованодт младих за тему, препознат је значај за наставком организације оваквих панела, у оквиру којих ће млади имати прилику да разговарају са различитим омладинским радницима, психолозима, социолозима, психотерапеутима, а не тему превенције и значаја реаговања када је у питању ментално здравље.

Ова панел дискусија део је заговарачке инцијативе која има за циљ да ради на побољшању менталног здравља младих у Зајечару, а део је пројекта „Унапређење менталног здравља младих – координација локалних и националних актера 1.0“ које спроводе Национална асоцијација Канцеларија за младе, Омладински савез удружења – OPENS.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб