Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржана радионица са циљем креирања новог туристичког производа – културно-туристичке...

У Зајечару одржана радионица са циљем креирања новог туристичког производа – културно-туристичке руте „Стазама Хајдук Вељка”

У Зајечару одржана радионица са циљем креирања новог туристичког производа – културно-туристичке руте „Стазама Хајдук Вељка”

У градској управи у Зајечару јуче је одржана друга у низу радионица на којој су едукатори били представници Министарства туризма и омладине.

Циљ радионице је креирање новог туристичког производа, јединствене културно-туристичке руте под називом „Стазама Хајдук Вељка”, која ће повезати општине Бољевац, Неготин, Сокобању и Књажевац, као и градове Зајечар и Бор, којом ће се промовисати овај део источне Србије у складу са Стратегијом развоја туризма Републике Србије.

У Зајечару одржана радионица са циљем креирања новог туристичког производа – културно-туристичке руте „Стазама Хајдук Вељка”

У име града Зајечара на самом почетку радионице присутне је поздравио заменик градоначелника Владимир Виденовић.

Владимир Виденовић – заменик градоначелника Зајечара

„Имамо доста велике шансе да овај део Србије оствари велики просперитет ако приступимо томе заједно, што и јесте идеја ове радионице. Ја мислим да у туристичкој понуди имамо доста тога да понудимо и да је добра сарадња туристичких организација са њиховим локалним самоуправама од великог значаја”, рекао је Виденовић.

Едукатори на радионици били су Данијела Вићентијевић, самостални саветник у МТО и Бранко Красојевић, директор Агенције за консалтинг и менаџмент „Саветник у туризму”.

Бранко Красојевић – директор Агенције за консалтинг и менаџмент „Саветник у туризму”

„Ми овде данас презентујемо једну идеју где бисмо заједно осмислили и креирали једну културно-туристичку руту која би обухватила већи део Тимочке Крајине. Идеја је да повежемо више општина са градом Зајечаром како би имали један нови туристички производ који би био занимљив, атрактиван и који би преузеле туристичке агенције како би велики број домаћих и страних туриста кренуо да се више упозна са Хајдук Вељком, његовим животом, авантурама, пустоловинама, на један едуктивно-забавни начин. Да они уче српску историју, да сазнају више о његовом животу и том периоду Србије”, истакао је Красојевић.

Директорка Туристичке организације града Зајечара Драгана Гогић Рајковић истакла је важност ове туристичке руте и колико би она допринела самом развоју туризма у источној Србији.

Драгана Гогић Рајковић – директорка Туристичке организације града Зајечара

„Чињеница је да су природни ресурси у ствари путовања, тако да самим креирањем ове културно-туристичке руте објединићемо активно разгледање лепота источне Србије, исто тако и наше културне потенцијале. Овим бисмо добили један пакет који ће бити доступан и препознатљив великом броју посетилаца. Такође, чињеница је и наша жеља да креирањем ове културно-туристичке руте у ствари покажемо да сваки корак, свака стаза, сваки кутак ове наше прелепе Србије заиста има неку своју причу и да сваки део овог региона коме припада град Зајечар посетиоцима може да буде једна авантура која ће им се наравно свидети и разлог због кога ће нам се они вратити”, истакла је Гогић Рајковић.

Организатор радионице је Туристичка организација града Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,734ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб