Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржане две радионице: везења и туфтинга

У Зајечару одржане две радионице: везења и туфтинга

У Зајечару одржане две радионице: везења и туфтинга

Под покровитељством „Дивац” фондације, недавно су у Зајечару одржане две радионице: везења и туфтинга.

Туфтинг или тафтинг је процес стварања тепиха где се специјализовани алати користе за прецизно постављање вунених чворова на платну, стварајући на тај начин издржљиве и меке површине.

Радионице, под покровитељством „Дивац” фондације, биле су намењене младим женама из Зајечара и околних подручја. Ове радионице, фокусиране на везење и нови приступ прављењу тепиха су окупиле групу младих и креативних жена из заједнице.

Током ових интензивних и инспиративних радионица, седам жена је имало прилику да заједно ствара невероватне комаде тепиха и мини таписерија. Осим стварања уметности, учеснице су се дружиле, размењивале искуства и стекле нова знања и вештине које ће им сигурно користити у будућности.

Ова иницијатива је део ширег напора „Дивац” фондације да подржи развој креативних вештина и самопоуздања код младих жена широм Србије.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб