Timočka KrajinaZaječarU Zaječaru održane radionice za radnike u turističkom sektoru

U Zaječaru održane radionice za radnike u turističkom sektoru

U Zaječaru održane radionice za radnike u turističkom sektoru

U Gradskoj upravi Zaječar održana je radionica „Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije”, kao i obuka „Primena zdravstveno-higijenskih mera u objektima turističko-ugostiteljstkog sektora – nova normalnost”. Radionica i obuka namenjeni su za radnike u turizmu.

„Edukacija i obuka ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije” održana je u okviru programa koji sprovodi Nacionalna turistička organizacija Srbije, a u okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam”, koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz partnerstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Maja Simonović – projektni menadžer Centra za istraživanje i studije turizma

„Svrha je podrška turističkim organizacijama kako bi unapredili turističke proizvode i destinacije. Kada smo započelu saradnju sa Turističkom organizacijom Srbije, prošle godine realizovano je 30 radionica na 20 destinacija, a učestvovalo je 80 turističkih organizacija, 920 učesnika se odazvalo”, poručila je Maja Simonović, projektni menadžer Centra za istraživanje i studije turizma.

U Zaječaru održane radionice za radnike u turističkom sektoru

Turistički radnici imali su i obuku „Primena zdravstveno-higijenskih mera u objektima turističko-ugostiteljstkog sektora – nova normalnost”, a nakon završene obuke polaznici su dobili sertifikate kao potvrdu da su osposobljeni za prihvat gostiju u uslovima posle pandemije korona virusa.

Georgi Genov – direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije

„Bezbednost hrane i gostiju i čistoća su imperativ ukoliko želimo da budemo konkurentni i na domaćem, ali i na inostranom tržištu. Zadatak projekta je da oko osam hiljada radnika prođe obuku i upozna se sa zdravstveno-higijenskim merama i pripremi za post-kovid period. Razvili smo koncept koji jasno definiše šta radi menadžment jednog hotela ili privatnog restorana, kulturne institucije, šta radi recepcija, učimo ljude kako da povećaju nivo higijene na maksimum kako bi se obezbedilo da svaka soba bude dezinfikovana. Do sada je 7.500 radnika prošlo obuku”, rekao je profesor Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije.

Vladimir Videnović – zamenik gradonačelnika Zaječara

„Grad Zaječar je prepoznao svoje turističke ponude kao jedan od pravaca i mogućnosti da se razvija. Drago mi je što su u ovolikom velikom broju došli turistički radnici na ove radionice, jer je to pokazatelj ozbiljnog rada i napretka u turizmu na teritoriji grada Zaječara”, istakao je Vladimir Videnović, zamenik gradonačelnika Zaječara.

Turistička organizacija grada Zaječara, u saradnji sa lokalnom samoupravom i resornim Ministarstvom, potrudili su se da radionica i obuka budu realizovane na visokom nivou.

U Zaječaru održane radionice za radnike u turističkom sektoru

„Organizovane su dve vrste radionica, a i jedna i druga radionica su usmerene pružaocima usluga privatnog smeštaja, kao i ljudima koji su zaposleni u hotelima, restoranima, kulturnim centrima, bibliotekama, muzejima, kao i za one ljude koji rade u lokalnim samoupravama na poslovima kategorizacije hotela. Održana je obuka u okviru programa edukacija ljudskih resursa koja omogućava ljudima iz turističkog sektora da se edukuju kako bi bili što bolji u poslovima kojima se bave. Što se tiče druge radionice, iz šeme sertifikata ’Čisto i sigurno’ odrađena je obuka za sve pružaoce turističkih usluga i ugostiteljskih radnika radi razvijanja zdravstveno-bezbednosnih protokola, kako bi mogli da primenjuju ove protokole radi sprečavanja širenja virusa u turističkim objektima”, istakla je Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije grada Zaječara.

Ivan Vuković – Turistička organizacija Srbije

„Cilj ovih edukacija je da saznamo nešto novo, ali i da razmenimo iskustva i da čujemo vas direktno sa terena i da čujemo sugestije”, kaže Ivan Vuković iz Turistističke organizacije Srbije.

U Zaječaru održane radionice za radnike u turističkom sektoru

Iz Turističke organizacije grada Zaječara poručuju da su u planu još sličnih radionica.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,992PratilacaLajkuj
4,086PratilacaZaprati
1,238PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx