Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару основан огранак “Вукове задужбине”, др Дејан Крстић изабран за председника

У Зајечару основан огранак “Вукове задужбине”, др Дејан Крстић изабран за председника

Оснивање огранка Вукове задужбине у Зајечару

Огранак “Вукове задужбине” основан је у Зајечару, а др Дејан Крстић изабран је за председника одлуком оснивача.

Оснивање огранка Вукове задужбине у Зајечару

Оснивачкој скупштини присуствовали су: др Бранко Златковић – председник Управног одбора „Вукове задужбине”, као и проф. др Бошко Сувајџић – председник Скупштине “Вукове задужбине” из Београда.

Оснивање огранка Вукове задужбине у Зајечару

„Велика нам је част и задовољство што је ‘Вукова задужбина’ дошла у ту прилику да може да оснује свој огранак у Зајечару. Захваљујем се др Дејану Крстићу што се прихватио овог посла. ‘Вукова задужбина’ покушава да очува на овај начин дела Вука Караџића и има огранке широм Србије, али и у Сједињеним Америчким Државама“ поручио је др Бранко Златковић – председник Управног одбора „Вукове задужбине”.

Оснивање огранка Вукове задужбине у Зајечару

„Управо јесте ово мисија ‘Вукове задужбине’ да окупља Вуковце оне који носе идеје и вредности Вука Стефановића Караџића и да их сакупља у једно. Велика ствар је за нас што смо овде“, рекао је др Бошко Сувајџић – председник Скупштине “Вукове задужбине”.

“Вукова задужбина” основана је још 1931. године у Београду, на чијем челу је био Александар Белић – чувени лингвиста, а бави се делатностима којима се бавио и Вук Караџић: лексикографијом, сакупљањем народних песама, критиком, превођењем.

Оснивање огранка Вукове задужбине у Зајечару

„Дело Вука Стефановића Караџића је фасцинантно, у Београду постоји институција која се бави промовисањем Вуковог дела и свега оног што је везано за области којима се Вук бавио. Задужбина функционише тако да има и своје огранке. У источној Србији није било огранка и зато смо га основали и сматрам то једним културним догађајем од прворазредног значаја. Имамо велике планове, биће активан огранак. Чланови су изабрани по свом позиву, квалитету, личном и професионалном интегритету. Огранак ће бити познат по свом раду и у источној Србији, али и шире“, казао је др Дејан Крстић, председник Огранка „Вукове задужбине“ у Зајечару.

Оснивање огранка Вукове задужбине у Зајечару

Огранак у Зајечару покренуће културни живот Зајечарског округа и у духу програма Здужбине, окупљаће задужбинаре, младе и грађане.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб