Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару отворена изложба карикатура Александра Блатника

У Зајечару отворена изложба карикатура Александра Блатника

У оквиру програма обележавања 2. фебруара – Дана позоришта у Зајечару, у Позоришном музеју у Зајечару отворена је изложба карикатура Александра Блатника, српског архитекте, карикатуристе, сликара, графичара, дизајнера и писца.

Изложбу је отворио син Александра Блатника, Иван Блатник, такође уметник, дизајнер, карикатуриста и сликар.

„Овде су приказани Ацини пријатељи, познаници, драги људи, људи са душом из доба његовог живота у Зајечару и нећу рећи да је изложба отворена, већ Ацке хвала ти што си нас вечерас овако окупио. Знам да негде тамо ти и твоји другови, који су на овим сликама, са сетом гледате на нас као што и ми гледамо вас овде“ казао је Иван Блатник.

Историчар уметности Марија Симоновић захвалила је у име Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић“ и Факултету за менаџмент у Зајечару на овом јединственом и вредном поклону, као и господину Небојши Сименоновићу и господину Драгану Ранђеловићу на томе што су се заложили за очување стваралаштва Александра Блатника, али и што су у Позоришном музеју препознали место које ће са пажњом чувати не само ове карикатуре већ и душу Зајечара.

Александар Блатник (Зајечар, 1. октобар 1944. — Ниш, 20. октобар 2016.) добитник је више од 80 престижних домаћих и светских награда за карикатуру и сликарство, међу којима је УЛУПУДС-ова награда за животно дело.

Изложба се може разгледати у Позоришном музеју у Зајечару, радним данима од 09:00 до 15:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,792ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб