ВестиУ Зајечару почела Недеља Црвеног крста

У Зајечару почела Недеља Црвеног крста

Поводом почетка Недеље Црвеног крста, која се сваке године обележаваод 8. до 15. маја, у просторији Црвеног крста Зајечар одржана је промоција програма Црвеног крста. Том приликом, пружене су информације о раду кол-центра у току ванредне ситуације, као и информације о раду волонтера у току имунизације грађана.

Сарадник Црвеног крста Зајечар, дифузер и инструктор прве помоћи, Предраг Коцић одржао је предавања зајечарским средњошколцима посвећено дифузијии и првој помоћи. Прво је одржано предавање ученицима Медицинске школе, потом Техничке, онда ђацима Економско-трговинске школе, а затим и гимназијалцима.

Сара Стојчић (18), волонтер Црвеног крста, прикључила се волонтирању у првој години средње школе, јер како каже, биле су јој интересантне активности које волонтери у Црвеном крсту обављају.

„Желела сам те се опробам у томе, упознам нове људе и усавршим своје комуникацијске вештине. Најважније је да се помогне људима, али и тимски рад без кога не би било могуће обавити све послове”, каже Стојчић.

Сара Милошевић (17) је волонтер Црвеног крста већ две године.

„Сврха волонтеризма је помоћ људима и тај хумани начин на који ми у разговору са људима постижемо нешто што је корисно и што је вредно”, поручила је Милошевић.

Недеља Црвеног крста у Зајечару наставља се у уторак, 11. маја, када ће бити уручена признања вишеструким даваоцима крви и сарадницима у оквиру програма добровољног давања крви, а поводом Националног дана добровољних даваоца крви.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб