Тимочка КрајинаБорУдружење „Сигурне стазе” покренуло иницијативу за саобраћајно и урбанистичко уређење зона школа...

Удружење „Сигурне стазе” покренуло иницијативу за саобраћајно и урбанистичко уређење зона школа на територији града Бора

Удружење „Сигурне стазе”: Пројекат „Стазе урбане мобилности на територији града Бора” — Иницијатива за саобраћајно и урбанистичко уређење зона школа на територији града Бора

Струковно удружење за безбедност саобраћаја и саобраћајно и урбанистичко планирање „Сигурне стазе” из Бора у склопу пројекта „Стазе урбане мобилности на територији града Бора” покренуло је иницијативу за саобраћајно и урбанистичко уређење зона школа на територији града Бора.

Иницијативу за саобраћајно и урбанистичко уређење зона школа на територији града Бора Удрућење „Сигурне стазе” упутило је градоначелнику Бора Александру Миликићу, Одељењу за привреду и друштвене делатности, Одељењу за урбанизам, грађевинске, комуналне, имовинско-правне и стамбене послове, Савету за безбедност саобраћаја у Градској управи Бор, као и Јавном комуналном предузећу за стамбене услуге – управљачу путева на територији града Бора.

Детаљну студију и анализу безбедности деце у саобраћају на територији града Бора можете преузети на опцији „download“ на bor.sigurnestaze.com.

Због веће безбедности деце у саобраћају на територији града Бора предлаже се следеће:

  • Адекватно обележавање зоне школа прописаном саобраћајном сигнализацијом и опремом;
  • Обезбеђивање саобраћајног полигона за све основне школе на територији града Бора;
  • Формирање сигурних рута за кретање ученика основних и средњих школа на територији града Бора;
  • Формирање школских саобраћајних патрола и саобраћајних патрола грађана;
  • Уређење школских дворишта основних и средњих школа на територији града Бора.

Интерактивна ГИС платформа за урбану мобилност је доступна на mobilitybor.com.

Овај пројекат реализује се у оквиру програма „Активни грађани – боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју Србије” (javnozagovaranje.bos.rs), који реализује Београдска отворена школа (bos.rs) уз подршку америчког народа путем Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) (usaid.gov/serbia).

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,800ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб