Тимочка КрајинаЗајечарУдружење ветерана Посебних јединица полиције у Зајечару обележило славу Митровдан

Удружење ветерана Посебних јединица полиције у Зајечару обележило славу Митровдан

Удружење ветерана Посебних јединица полиције у Зајечару обележило славу Митровдан

Удружење ветерана Посебних јединица полиције Зајечар обележило је славу Свети великомученик Димитрије – Митровдан, а овом приликом свечано су отворене и нове просторије Удружења у улици Хајдук Вељковој 31 у Зајечару.

Обележавању крсне славе у новим просторијама присуствовале су бројне званице. Епископ тимочки господин Иларион са свештенством Тимочке епархије освештао је нови дом Удружења ветерана ПЈП и славски колач.

Удружење ветерана Посебних јединица полиције Зајечар отворило је нове просторије уз помоћ Независног синдиката полиције – Координационог центра Зајечар.

„Ово је велики дан за Удружење ветерана ПЈП, зато што је ово наш велики празник Свети великомученик Димитрије – Митровдан, а поред тога што обележавамо славу, отворили смо и нове просторије Удружења. Сада ћемо у новим просторијама моћи даље да наставимо наш рад и нашу активност. За почетак колико смо могли, урадили смо доста тога. Има још да се ради на уређењу, али са овим што смо до сада урадили задовољни смо. Са отварањем ових просторија, отворили смо велику могућност да се укључе и остали чланови у раду Удружења. Ово је изузетно добро место, у самом центру града се налази и организоваћемо веома често разне догађаје. У будућности су планови да наставимо са хуманитарним активностима и да више укључимо наше борце са Косова у тим активностима. У плану имамо да овде организујемо и разне културне активности, као што су промоције књига”, казао је Драган Траиловић, ПР Удружења ветерана ПЈП Зајечар.

Овогодишњи колачар је био представник Удружења ветерана ПЈП за подручје Тимочке Крајине Младен Шипка, а наредне године колачар и домаћин славе биће Срђан Станковић, потпредседник Независног синдиката полиције – КЦ Зајечар.

„Нек је срећно и благословено ово сабрање у овом новом и новоосвештаном простору. Хвала Господу што усељава у срца ваша дух благочешћа, побожности, благодарности, а последица тога духовног осећања и духовног стања вашега јесте управо и храброст, патриотизам, родољубље и саосећајност према потребитима, јер знам да учествујете у разним акцијама и негујете ваше пријатељство између вас и гледате да оно што је добро и корисно за нашу државу, за наш народ ширите и вршите неку врсту мисије са ваше стране. Велика ми је радост што сам данас овде са вама. Ви сте искусили шта значи рат и страдање и ваша молитва за мир је усрднија од многих који то страдање нису искусили. Нека вас велики великомученик Димитрије благословио, у миру, добром здрављу, дуговечности, да будете благословени и на многе године да прослављамо и да се сусрећемо”, рекао је владика Иларион.

Домаћин славе Младен Шипка је казао да је посебна част што је владика Иларион пресекао колач и освештао нове просторије. Он се захвалио и свим борцима, ветеранима који су свашта прошли, свим гостима који су дошли, као и Независном синдикату полиције КЦ Зајечар на великој подршци.

„Почели смо 2020. године јако скромно. Онда се појавио човек из Независног синдиката полиције – Координационог центра Зајечар и ово нам је Удружење увек било на располагању. Наше Удружење постоји три године и стално смо се селили. Захваљујући Јовану Младеновићу сада имамо просторије које нам је он уступио на коришћење”, поручио је Шипка.

На свечаности су уручена и признања и споменице.

Младен Шипка је Јовану Младеновићу – власнику куће коју је уступио Удружењу ветерана ПЈП на неограничено коришћење, уручио и захвалницу Удружења ветерана ПЈП. Потпредседнику Независног синдиката полиције из Зајечара Срђану Станковићу, ветерану ПЈП, уручено је највеће признање Златна плакета као знак признања за помоћ и подршку коју је НСП пружио ветеранима ПЈП у Тимочкој Крајини од момента оснивања Удружења и који пуне три године даје пуну подршку својој браћи ветеранима на сваком кораку. Станковић је у ратним дејствима на Косову и Метохоји био један од тада најмлађих припадника Посебних јединица полиције. Брату покојног Рајице Петровића, који је погинуо 3. априла 2001. године изнад Врања, додељена је Златна косовска споменица. Сребрну косовску споменицу је добио Владимир Лојаница који је остао инвалид. Владимир Лојаница и покојни Рајица Петровић били су у полицијском џипу са Младеном Шипком када су налетели на терористичку мину.

Из Независног синдиката полиције КЦ Зајечар Удружењу ветерана ПЈП поручују да су увек уз своју браћу и борце – ветеране, уз поруку „Да се не забораве”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб