ВестиУглавном без падавина, али хладно, највиша дневна температура 0 степени

Углавном без падавина, али хладно, највиша дневна температура 0 степени

Зима, снег, гране дрвета

У Србији облачно и хладно, очекује се слаб и умерен мраз. На северу претежно сунчано, а у осталим крајевима углавном облачно и суво. Понегде је могуће провејавање слабог снега. Увече престанак падавина. Дуваће слаб и умерен ветар, на истоку повремено и јак, северног и северозападног правца. Јутарња температура од -8 до -2, највиша дневна од -2 до 0 степени.

У Зајечару облачно, крајем дана са слабим снегом. Дуваће умерен до јак ветар, северозападног правца. Минимална температура -9, максимална дневна до 1 степен. Сутра хладно, током дана мало до умерено облачно и суво. Најнижа температура -5, највиша око 0 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољне биометеоролошке прилике за хронично оболеле и осетљиве особе.

Опрез се саветује цереброваскуларним и срчаним болесницима, као и астматичарима током преподнева.

Очекиване метеоропатске реакције су реуматски болови и смањење радне способности.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују ниске температуре и јутарњи мраз, који условљавају појаву поледице на свим мокрим деоницама, а најопасније је на мостовима и надвожњацима као и на деоницама дуж речних токова, котлина и клисура.

У Тимочкој Крајини путеви су мокри, у вишим пределима местимично има снега до 5 центиметара. Услед појаве магле, видљивост је смањена на Честобродици до 70 метара. На снази је забрана саобраћаја за камионе са приколицом и шлепере на путу од Жагубице преко Црног Врха до Борског Језера. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином Зубу.

Задржавања нема ни на наплатним рампама, ни на граничним прелазима за путничка возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, на прелазу Хоргош теретна возила на излазу из Србије чекају око шест сати, на прелази Шид пет, на Батровцима четири, а на Келебији и Богојеву три сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб