Тимочка КрајинаЗајечарУједињена опозиција Зајечара захтева расписивање ванредних локалних избора

Уједињена опозиција Зајечара захтева расписивање ванредних локалних избора

Уједињена опозиција Зајечара – Конференција за новинаре испред ГУ Зајечар

Представници Уједињене опозиције Зајечара („Заједно“, УГ “Монтоја и праведници“, „Заокрет“, „Нови ДСС“, ГГ “Дејан Крстић” и Народни покрет Србије) одржали су конференцију за медије испред Градске управе у Зајечару, на којој су изнели захтеве као што су оставка градоначелника Зајечара Бошка Ничића и расписивање ванредних локалних избора када су најављени и републички за 17. децембар.

Повереник Покрета слободних грађана и председник Удружења грађана „Монтоја и праведници“ Драган Стаменковић поручио је да је Ничићу дат рок до када треба да поднесе оставку.

„Градоначелнику је дат рок за оставку до уторка 3. октобра у поноћ, а уколико до тога не дође, обратићемо се и међународним институцијама. Тражимо хитну оставку градоначелника Бошка Ничића, због нелегитимне власти СНС-а у Зајечару. На последњим локалним изборима, они су имали мање од 50 одсто гласова“ каже Стаменковић.

Удружење „Нећемо каменолом“ подржава захтеве Удружене опозиције Зајечара.

„Многи проблеми решили би се расписивањем ванредних локалних избора. Сматрамо да је због целог проблема дошло због неразумог понашања локалне власти“ казао је Слободан Петровић.

„Немамо више пијацу, аутобуску станицу, железнички саобраћај, немамо радио Зајечар, немамо телевизију, ускоро нећемо имати градску апотеку, систематски се уништавају сва јавна предузећа“ нагласио је Горан Калчевић из Народног покрета Србија.

„Један од главних захтева протеста у Зајечару био је и смена градоначелника Бошка Ничића.У Зајечару су се удружили различити људи, али са истим циљем“ рекао је Миладин Крстић из Групе грађана „Др Дејан Крстић“.

“Преварили су 2017. године 7.000 бирача. 2021. још 7.000, прво Ничић, други пут Ристовић. Две деценије уништавају град. Уколико градоначелник не поднесе оставку, мораће да се суочи са оним што ће уследити“ истакао је Угљеша Ђуричковић, из „Заокрет“-а и одборник у Скупштини града Зајечара.

„Уједињена опозиција захтева моменталну оставку градоначелника Ничића“ каже Горан Симатовић, председник Градског одбора странке „Заједно“ у Зајечару.

Протести који су били на пролеће и летос, нису ништа наспрам онога што ће се догодити, поручују из Уједињене опозиције Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб