ДруштвоВремеУјутро мраз и велики минус, током дана сунчано, али хладно

Ујутро мраз и велики минус, током дана сунчано, али хладно

Град Зајечар — Зима

У Србији ће ујутро бити мраз, местимично с маглом, и облачно, а током дана ће бити сунчано, али хладно. Увече на северу, а током ноћи и у осталим крајевима наоблачење, понегде уз слаб снег, а западни ветар биће у појачању. Дуваће слаб, на истоку умерен, повремено и јак, западни и северозападни ветар. Најнижа температура од -12 до -6, највиша од -6 до 4 степена. 

У Зајечару сунчано и хладно. Минимална температура -12, максимална дневна око 3 степена. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра углавном сунчано и хладно. Најнижа температура -10, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација ће бити релативно повољна за већину хроничних болесника, уз умерене активности током дана.

Извесна опрезност се саветује особама са срчаним тегобама, као и током јутра особама са респираторним тегобама.

Могуће су метеоропатске реакције у блажој форми у виду главобоље и замарања.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично под снегом коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично под снегом, од 1 до 5 цм. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Смањена видљивост због појаве магле преко превоја Честобродица (IB 36) и Тресибаба (IB 35) на 50 до 100 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Келебији и на Шиду 60 минута; на Батровцима 360 минута; на Богојеву 120 минута; на Хоргошу 90 минута; на Градини 240 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб