Вести"Улица Божићне радости" у Зајечару првог и другог дана Божића

„Улица Божићне радости“ у Зајечару првог и другог дана Божића

Зајечарци и њихови гости имаће прилике да уживају у „Улици Божићне радости“, првог и другог дана прославе Божића.

„Улица Божићне радости“ биће од улице Николе Пашића до улице Светозара Марковића у Зајечару, која ће бити отворена на божићно јутро, испред Саборне цркве рођења пресвете Богородице у Зајечару.

Из Туристичке организације Града Зајечара наводе да ће посетиоци моћи да уживају у широкој лепези домаћих производа великог броја излагача, почев од вина, меда, ракије, до димљених производа, као и у богатом културно-уметничком програму.

Кулинари ће током манифестације показати умеће у кувању свадбарског купуса, гулаша и пасуља, а Туристичка организација ће најспретније у кувању и наградити.

Најмлађи Зајечарци ће имати могућност да уживају у тематски осмишљеном сликању „Улицом Божићне радости“.

Празнична литургија Рождества Христовог у Саборној цркви почеће у 08:00 сати. Прослави Божића у Зајечару претходиће празнично бденије у Саборном храму, 6. јануара на Бадњи дан од 17:00 сати, а затим пролазак литије кроз град и паљење бадњака у 18:00 сати на Тргу ослобођења у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб