ДруштвоВремеУмерено до потпуно облачно и суво, понегде у планинским пределима источне Србије...

Умерено до потпуно облачно и суво, понегде у планинским пределима источне Србије могуће краткотрајно провејавање снега

Град Зајечар – Снег (Снимак дроном)

Ујутру умерено до потпуно облачно и суво, само је понегде у планинским пределима источне Србије могуће краткотрајно провејавање снега. Током дана мало до умерено облачно и мало топлије са сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије јак, западни и северозападни, послеподне у скретању на јужни и југозападни правац. Јутарња температура од -7 до -2, а највиша дневна од -1 до 5 степени.

У Зајечару умерено облачно са сунчаним периодима. Минимална температура -5, максимална дневна око 2 степена. Дуваће умерен до јак ветар, југозападног правца. Сутра делимично облачно. Најнижа температура -2, највиша до 7 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Повољне биометеоролошке прилике за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује кардиоваскуларним и ментално нестабилним болесницима.

Као метеоропатске реакције могу се јавити реуматски болови и депресија.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично под снегом коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично под снегом, од 1 до 5 цм. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Смањена видљивост због појаве магле преко превоја Честобродица (IB 36) и Тресибаба (IB 35) на 50 до 100 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 420 минута; на Хоргошу 90 минута; на Градини 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,835ПратилацаЛајкуј
4,395ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб