Умерено до потпуно облачно и ветровито, до 15 степени

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији умерено до потпуно облачно и ветровито. После подне, увече и ноћу местимично са кишом. Дуваће слаб и умерен јужни и југоисточни ветар, у кошавском подручју и на планинама повремено и јак, а на југу Баната и са олујним ударима. Крајем дана ветар у слабљењу. Најнижа температура од 0 до 8, највиша од 11 до 15 степени.

У Зајечару облачно, увече са кишом. Минимална температура 6, максимална дневна око 12 степени. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно, са кишом. Најнижа температура 0, највиша до 16 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може неповољно деловати на срчане болеснике, астматичаре и нервно лабилне особе.

Код метеоропата могући су болови у костима и зглобовима и променљиво расположење.

У саобраћају се саветује додатна пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Понегде је видљивост смањена због магле.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 300 минута; на Келебији 180 минута; на Градини 60 минута.