ДруштвоВремеУмерено до потпуно облачно, местимично са слабом кишом

Умерено до потпуно облачно, местимично са слабом кишом

Град Зајечар – Киша

У Србији умерено до потпуно облачно, на северу углавном суво, у осталим пределима местимично са слабом кишом. На југу и истоку Србије ујутру и преподне очекују се и умерена киша и локални пљускови понегде и са условима за обилне падавине. Касније после подне и увече престанак падавина и разведравање у свим пределима. Ветар слаб до умерен јужни и југозападни, током ноћи ка недељи у даљем појачању. Најнижа температура од 6 до 13, највиша од 14 до 19 степени.

У Зајечару облачно, повремено са кишом. Минимална температура 8, максимална дневна око 16 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра облачно, местимично са кишом. Најнижа температура 6, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације кардиоваскуларним болесницима, као и особама са респираторним обољењима се саветује извесна опрезност.

Променљиво расположење, реуматски болови и главобоља су могући код метеоропата.

Неопходна је додатна пажња учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб