Умерено до потпуно облачно, понегде са слабом кишом, највиша дневна температура до 21 степен

Пролеће, цветање

У Србији ујутру умерено до потпуно облачно, понегде са слабом кишом. У току дана променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб и умерен, у Војводини и планинским пределима и јак, западни и југозападни, послеподне и увече у постепеном скретању на северозападни. Најнижа температура од 6 до 10 степени, а највиша од 14 степени на северозападу до 21 степен на југоистоку Србије.

У Зајечару променљиво облачно са сунчаним периодима. Минимална температура 8, максимална дневна до 21 степен. Дуваће умерен до јак ветар, југозападног правца. Сутра углавном облачно, местимично са кишом. Најнижа температура 4, највиша око 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће бити и даље релативно повољне.

Ипак, опрез се саветује срчаним болесницима и асматичарима.

Главобоља и поремећај сна се могу јавити као метеоропатске реакције.

Саветује се дотатна пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута; на Хоргошу и Келебији 180 минута; на Сремској Рачи 120 минута; на Богојеву 60 минута.