ДруштвоВремеУмерено до потпуно облачно, у брдско-планинским пределима повремено ће падати слаба киша

Умерено до потпуно облачно, у брдско-планинским пределима повремено ће падати слаба киша

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији умерено до потпуно облачно, у брдско-планинским пределима повремено ће падати слаба киша, а на високим планинама снег. Дуваће слаб и умерен ветар, на истоку Србије и у планинским пределима повремено јак, северозападни, увече и ноћу у слабљењу и скретању на јужни. Најнижа температура од 4 до 7, а највиша од 7 до 16 степени.

Од петка променљиво облачно и топлије са сунчаним интервалима. Ветар слаб, преподне променљивог правца, после подне југоисточни.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 4, максимална дневна око 10 степени. Дуваће јак ветар, северозападног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 3, највиша до 17 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Неповољна биометеоролошка ситуација може условити појачање тегоба код већине хронично оболелих.

Посебан опрез се саветује кардио-васкуларним и цереброваскуларним болесницима.

Реуматски болови, поспаност и главобоља су могуће метеоропатске реакције.

Препоручује се повећана концентрација свих учесника у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су мокри. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Видљивост смањена због магле на Тресибаби и Јабучком Равништу на 50 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 600 минута; на Богојеву, на Бездану и Хоргошу 360 минута; на Келебији и на Шиду 240 минута; на Бачком Брегу 120 минута и на Градини 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб