Умерено до потпуно облачно време и даље натпросечно топло

Град Зајечар – Људи шетају

У Србији у већем делу умерено до потпуно облачно време и даље натпросечно топло. Слаба киша падаће на југозападу земље, а после подне и увече тек понегде и на северу и истоку Србије. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, који ће најјачи бити у брдско-планинским пределима југозападне Србије, где се повремено очекују и олујни удари. Најнижа температура од 3 до 9, а највиша од 15 до 22 степенa.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 5, максимална дневна око 17 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра делимично облачно. Најнижа температура 2, највиша до 22 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација ће бити релативно повољна за већину хронично оболелих, уз умерене активности током дана и слојевито одевање.

Извесна опрезност се саветује особама са срчаним тегобама, као и цереброваскуларним болесницима.

Могуће су метеоропатске реакције у блажој форми у виду главобоље и замарања.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 480 минута; на Хоргошу 120 минута; на Келебији 60 минута.