ДруштвоВремеУмерено облачно, повремено са слабом кишом, до 13 степени

Умерено облачно, повремено са слабом кишом, до 13 степени

Општина Књажевац – Људи шетају

У Србији током већег дела дана биће умерено до потпуно облачно, а слаба краткотрајна киша очекује се локално у Тимочкој Крајини, а слаб снег на околним планинама. Дуваће слаб до умерен северни ветар, крајем дана у скретању на југоисточни. Најнижа температура од -4 до 3 степена, а највиша од 7 степена до 13 степени.

У Зајечару углавном облачно. Минимална температура -1, максимална дневна око 10 степени. Дуваће слаб ветар, северозападног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура -2, највиша до 13 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекивана биометеоролошка ситуација може имати релативно повољан утицај на већину хроничних болесника.

Особе са срчаним и проблемима могу осетити извесне тегобе.

Променљиво расположење и поремећај сна су могуће метеоропатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује. У планинским пределима треба очекивати снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета, веће гужве очекују се поподне.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни, на појединим местима под снегом до 5 цм. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Батровцима 240 минута; на Хоргошу 180 минута; на Шиду и Келебији 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб