Умерено облачно са више сунчаних интервала и ветровито

Јесен, опало лишће, јеж

У Србији ујутро на северозападу Војводине, истоку и југоистоку Србије умерено до потпуно облачно, а у осталим крајевима претежно ведро. У току дана умерено облачно са сунчаним интервалима и суво. Ветар слаб и умерен, у источној Србији јак, западни и северозападни, после подне и увече у слабљењу и скретању на јужни и југоисточни. Најнижа температура од -3 до 6, највиша од 7 до 13 степени.

У Зајечару умерено облачно са више сунчаних интервала и хладно. Минимална температура 4, максимална дневна око 9 степени. Дуваће умерен до јак ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно и суво. Најнижа температура 3, највиша до 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике могу релативно повољно утицати на хронично оболеле, осим на особе са срчаним обољењима код којих су могуће извесне тегобе.

Главобоља је могућа метеоропатска реакција.

Препоручује се умерена физичка активност и адекватно одевање у складу са очекиваним дневним температурама.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Понегде је видљивост смањена због магле.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 240 минута; на Kелебији и на Градини 120 минута; на Хоргошу 60 минута.