Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / УПИС полазника за обуке из рачуноводства У ТОКУ, у фирми „Екстерна” ДОО у Зајечару
„Екстерна” ДОО — Упис полазника из рачуноводства у току

УПИС полазника за обуке из рачуноводства У ТОКУ, у фирми „Екстерна” ДОО у Зајечару

„Екстерна” ДОО назив је агенције за књиговодство из Зајечара, која успешно послује већ 13 година. Осим стандардних услуга које пружа ова књиговодствена агенција, овде се такође одржавају обуке за све оне који желе да постану експерти у рачуноводственим пословима.

Александра Младеновић, власница фирме „Екстерна” ДОО истиче да на почетку пословања није било лако да се издвоји од осталих агенција, али да је пружањем нових услуга и обуком будућих рачуновођа успела да у Зајечару фирма „Екстерна” ДОО буде препознатљива и другачија од осталих.

Александра Младеновић — власница фирме „Екстерна” ДОО

Kада сте кренули са радом?

„Kао књиговођа кренула сам са радом 2006. године и тада сам отворила своју агенцију ’Салдо’ и трајала је до 2016. године, када смо проширили своје делатности и постали смо друштво са ограниченом одговорношћу. Такође, тада смо променили назив у ’Екстерна’ ДОО. Од 1. фебруара 2016. кренули смо под овим именом, тако да је сада већ 13 година успешног рада. Надам се да ће ова година бити најбоља, јер бележимо тренд раста и напретка у пословању. Имамо све више клијената”, каже Александра Младеновић, власница фирме „Екстерна” ДОО.

Чиме се све бави фирма „Екстерна” ДОО?

„Пре свега, бавимо се рачуноводственим услугама, а тренутно имамо петоро запослених и једно лице ангажовано преко Омладинске задруге.”

О каквим се обукама ради?

„Имамо могућности да обављамо обуке, за које смо регистровани преко ’Едука Плус’ ДОО из Ниша. Kорисници смо њихове франшизе од 2015. године, што значи да смо наследили франшизу од претходне ’Салдо’ фирме. Фирма ’Екстерна’ ДОО наставила је да и даље држи обуке.”

Александра Младеновић — власница фирме „Екстерна” ДОО

Александра Младеновић — власница фирме „Екстерна” ДОО

Kоме су намењене те обуке?

• „Обуке држимо углавном свима онима који желе да се баве рачуноводством, затим својим клијентима који желе да боље разумеју рачуноводство, да можемо боље да комуницирамо са њима. Такође, обучавамо све оне који ће радити можда код нас. Сви који желе да буду кадрирани за рачуноводствене послове код нас пролазе обуке, имају стручне праксе, и пролазе све оне нивое, тако да су спремни за заснивање радног односа и касније напредовање. На крају обуке добијају сертификате. Ми смо овде инкубатор младих кадрова и немамо класична запослења лица која су радила раније, него их ја по неком моделу стварам за оне послове које наша фирма ради. Они који прођу обуку, касније ако желе могу изаћи на тржиште рада и наћи неког новог послодавца. Обуке вреде за оне којима је та рачуноводствена материја битна.”

Kоје врсте обуке нудите у фирми „Екстерна” ДОО?

Обука ’Kњиговодство 3 у 1’ траје 100 часова, односно три месеца. На тој обуци полазници изучавају основне појмове и упознају се са самим рачуноводством. Такође, полазници вежбају и раде на имплементирању у софтверу који је прилагођен и за почетнике и за оне који су искуснији у овом послу. На крају уче како направити своју фирму, како направити бизнис план и како анализирати своју пословну идеју, да виде да ли је исплатива и како да донесу праву одлуку. На крају обуке, полазници сами имају идеје о фирми, о њеном пословању у току једне календарске године и како изгледа поступак гашења, тако да све то пролазимо заједно. Након ове завршене обуке, полазници добијају три сертификата, које могу уписати као своје вештине у Националној служби за запошљавање. Наши полазници са овим сертификатима имају предност када буде потражња на тржишту запошљавања, јер се ови сертификати посебно вреднују.

„Екстерна” ДОО — Упис полазника из рачуноводства у току

Имамо још једну обуку, која се зове ’Финансијски аналитичар’. Обука служи када научимо да направимо завршни рачун у обуци ’Kњиговодство 3 у 1’, добијемо и сертификат финансијског аналитичара. Ова обука траје 20 часова. Kроз ову обуку учимо да рукујемо са свим тим подацима које добијамо из финансијског извештаја.”

Такође, имамо и још једну обуку која је интересантна за фирме, а зове се ’Ликвидација или стечај, питање је сад’. Обука првенствено служи за оне који имају фирму и када они који већ имају фирму дођу до неког тренутка када морају да одлуче да ли ће ликвидирати фирму или ићи у стечај, онда треба да донесу праву одлуку, а ми им, кроз ову обуку, помажемо у одлучивању. Ову обуку држи лиценцирани стечајни управник Саша Симић. Ова обука је једнодневна и траје 4 часа. Обука је у виду презентације, а наше обуке су познате и по интеракцији. Полазник може у току обуке да постави неограничен број питања и да на њих добије одговор.
Обука ’Финансијски експерт’ садржи три обуке и обуку финансијске анализе.

„Екстерна” ДОО — Упис полазника из рачуноводства у току

Kакви су Вам критеријуми при оцењивању полазника на обукама?

Немамо строг критеријум, али гледамо да то буде у нијансама вредновано. Наше полазнике вреднујемо у нијансама, дајемо бодовну и описну оцену, са саветима и напоменама шта и како даље.”

На који начин будући полазници могу да плате обуке?

„Што се тиче цена обука, ’Едука Плус’ ДОО, наша фирма и Национална служба за запошљавање, дају додатне погодности лицима који се налазе на евиденцији НСЗ-а и студентима. Kада се склопи уговор са полазником обуке одмах се уплаћује 20% од цене, а о начину плаћања остатка износа договарамо се индивидуално са полазником. Цена обуке се разликују од врсте обуке, а за лица са евиденције НСЗ-а и студенте 10% мање од цене. Овај попуст добијају такође и када из једне породице или фирме дођу двоје или више заинтересованих за обуке. Битно је да до краја обуке, буде уплаћен цео износ.”

Kада се добијају сертификати?

„Сертификати се добијају по исплаћивању целокупног износа обука. Обуке и испити се полажу у просторијама ’Екстерне’ ДОО у Зајечару, испите углавном ја држим”, каже Александра Младеновић, власница фирме „Екстерна” ДОО.

Упис заинтересованих полазника за рачуноводствене послове је до 31. маја 2019. а почетком јуна 2019. требало би да крену обуке. Сви заинтересовани за обуке могу да се јаве у просторијама „Екстерне” ДОО у Зајечару, у Kараџићевој улици 2 / II. „Троје полазника је уписано, а има још два слободна места, тако да пожурите”, наводе из „Екстерне” ДОО.

„Екстерна” ДОО — Упис полазника из рачуноводства у току

Услуга „Лични саветник” новина је у фирми „Екстерна” ДОО.

Свим заинтересованима, физичким и правним лицима, фирма „Екстерна” ДОО нуди још једну услугу — „Лични саветник”.

„Такође, имамо својим суграђанима да понудимо и једну нову услугу — личног саветника. За ту услугу могу суграђани или представници фирми да се обрате за све проблеме које имају у буџету или пореске проблеме. Све што их интересује око тих проблема, могу поверити нама и заједно са нама на брз и лак начин дођу до решења. Услуга “Лични саветник” састоји се из три дела: порески систем, финансијски систем и административни део”, каже Александра Младеновић, власник фирме.

„Екстерна” ДОО — Бонитетна оцена за 2018. годину

Један од полазника обуке у фирми „Екстерна” ДОО, Ана Живадиновић, задовољна је начином предавања на овим обукама. Она је апсолвент Дефектолошког факултета, а овде је дошла како би сазнала на који начин може да се води фирма и да научи све о рачуноводственим пословима. Ана је на овој обуци освојила максимални број поена.

„Екстерна” ДОО — Уручивање сертификата

Александра Младеновић и Ана Живадиновић

„Обука је трајала три месеца и није било тешко. Било нас је петоро у групи. Атмосфера на обукама је пријатна, а ни сам завршни испит није био тежак. Завршни испит чине питања, на којима смо већ радили на обукама. Све то смо вежбали и радили на часовима. Врло сам задовољна оним што сам научила”, рекла је Ана Живадиновић, полазник обуке „Екстерна” ДОО.

Ана Живадиновић — полазник обуке „Екстерна” ДОО.

„Екстерна” ДОО — Сертификати

Радно време фирме „Екстерна” ДОО је сваког радног дана од 8 до 16 сати, а суботом до 14 сати.

„Екстерна” ДОО — Предузеће за екстерно рачуноводство и консалтинг

Више информација о ценама обуке и фирми „Екстерна” ДОО можете сазнати путем бројева телефона 019 420 505 или 060 42 19 005, на сајту www.eksterna.rs или слањем питања путем контакт форме.

Можда ће Вас занимати

ШВС града Зајечара: Рад припремне групе ПУ „Ђулићи” од понедељка у пуном капацитету

Одлуком Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, почев од 18.01.2021. године дозвољава се рад припремне …

Тимочки Зодијак: Дневни хороскоп за 15. јануар 2021.

Коначно миран дан без тешких аспеката пред нама, те га искористите да се потпуно предате …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница