ВестиУвид у бирачки списак за подручје општине Књажевац

Увид у бирачки списак за подручје општине Књажевац

Општина Књажевац

Део јединственог бирачког списка за територију општине Књажевац, на основу кога ће 3. априла 2022.године, бити одржати избори за одборнике СО Књажевац, као и избори за народне посланике, изложен је у седишту Општинске управе Књажевац, у Одељењу за општу управу и заједничке послове, улици Милоша Обилића број 1, канцеларија 24.

Увид у бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе upit.birackispisak.gov.rs, уношењем података о јединственом матичном броју грађана и регистарског броја личне карте.

Захтеве за промене у делу Јединственог бирачког списка, грађанин са пребивалиштем на територији општине Књажевац, могу поднети Општинској управи у времену од 07:00 до 15:00 часова сваког радног дана и у нерадне дане од 10:00 до 14:00 часова, најкасније до дана закључења бирачког списка 19. марта 2022. године до 24:00 часа.

После закључења бирачког списка 31. марта 2022. године у 24:00 часа (најкасније 72 сата пре дана одређеног за одражавње избора) грађани и подносилац проглашене изборне листе или лице које он овласти могу захтев за промене у Јединственом бирачком списку поднети Министарству државне управе и локалне самоуправе непосредно или преко Општинске управе Књажевац.

Бирачи који су први пут стекли право и бирачи који закључно са 3. априлом 2022. године стичу пунолетство, бирачи који су променили адресу становања, као и бирачи који на задњим изборима нису могли да гласају из разлога неевидентирања истих у Јединствени бирачки списак, потребно је да обавезно изврше проверу веродостојности свог уписа, уз обавезно подношење важеће личне карте на увид.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,742ПратилацаЛајкуј
4,355ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб