VestiUvid u birački spisak za područje opštine Knjaževac

Uvid u birački spisak za područje opštine Knjaževac

Opština Knjaževac

Deo jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Knjaževac, na osnovu koga će 3. aprila 2022.godine, biti održati izbori za odbornike SO Knjaževac, kao i izbori za narodne poslanike, izložen je u sedištu Opštinske uprave Knjaževac, u Odeljenju za opštu upravu i zajedničke poslove, ulici Miloša Obilića broj 1, kancelarija 24.

Uvid u birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave upit.birackispisak.gov.rs, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

Zahteve za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska, građanin sa prebivalištem na teritoriji opštine Knjaževac, mogu podneti Opštinskoj upravi u vremenu od 07:00 do 15:00 časova svakog radnog dana i u neradne dane od 10:00 do 14:00 časova, najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 19. marta 2022. godine do 24:00 časa.

Posle zaključenja biračkog spiska 31. marta 2022. godine u 24:00 časa (najkasnije 72 sata pre dana određenog za odražavnje izbora) građani i podnosilac proglašene izborne liste ili lice koje on ovlasti mogu zahtev za promene u Jedinstvenom biračkom spisku podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave neposredno ili preko Opštinske uprave Knjaževac.

Birači koji su prvi put stekli pravo i birači koji zaključno sa 3. aprilom 2022. godine stiču punoletstvo, birači koji su promenili adresu stanovanja, kao i birači koji na zadnjim izborima nisu mogli da glasaju iz razloga neevidentiranja istih u Jedinstveni birački spisak, potrebno je da obavezno izvrše proveru verodostojnosti svog upisa, uz obavezno podnošenje važeće lične karte na uvid.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,123PratilacaLajkuj
4,154PratilacaZaprati
1,245PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx