ДруштвоВремеУз више сунчаних интервала, до 32 степена

Уз више сунчаних интервала, до 32 степена

Девојке шетају са својим псима у парку

У Србији променљиво облачно, уз више сунчаних интервала. Углавном суво уз постепено смањење облачности. Ветар слаб и умерен. Најнижа температура од 15 до 19, највиша од 28 до 32 степена.

У Зајечару сунчано и топлије. Минимална температура 18, максимална дневна око 31 степен. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра сунчано и топлије. Најнижа температура 18, највиша до 32 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед биометеоролошких прилика опрез се саветује особама са респираторним обољењима.

Могуће су извесне тегобе код срчаних болесника, па им се препоручује смањена физичка активност.

Од метеоропатских реакција могу се јавити нервоза и смањена радна способност.

Свим учесницима у саобраћају препоручује се додатни опрез.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима задржавања:

  • на Батровцима на улазу задржавање за путничка моторна возила је 60 минута;
  • на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила је 30 минута.

На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 120 минута; на Ђердапу I 90 минута; на граничном прелазу Бачка Паланка 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб