ВестиВандализам: Поломљене канте за смеће на излетишту „Вањин јаз” и „Сунчаној стази”,...

Вандализам: Поломљене канте за смеће на излетишту „Вањин јаз” и „Сунчаној стази”, скинуте бетонске плоче са стазе на Краљевици

Поломљене канте за смеће на излетишту „Вањин јаз” и „Сунчаној стази”, скинуте бетонске плоче са стазе на Краљевици
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

На пешачкој стази која води до споменика „Вешала”, у Парк-шуми „Краљевица”, непознати починиоци скинули су велики број бетонских коцки. Осим калдрме чији је изглед нарушен, скинуто је и неколико фењера са канделабера, колико их је до скоро било. Такође, на излетишту „Вањин јаз” и „Сунчаној стази”, поломљено је неколико канти за смеће. Из Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” кажу да је овакав вид вандализма све учесталији.

Синуте бетонске плоче са стазе на Краљевици
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Сведоци смо да је у последње време све учесталија крађа бетонских коцки, на стази која води ка споменику ’Вешала’ и то је нажалост ружна слика која се ових дана шаље. Стаза је још пре неколико година урушена, али се ових дана очигледно наставља скидање коцки. Такође, на излетишту ’Вањин Јаз’ поломљена је канта за смеће која је недавно постављена, а смеће је често разбацано свуда по излетишту, упркос осталим кантама за смеће које су тамо постављене, као и великог контејнера који се налази код самог улаза на излетиште. Такође, поломљене канте затекли смо и на ’Сунчаној стази’”, рекао је Иван Ристић, из ЈКП „Тимок одржавање” и додао:

Скинут фењер са канделабера на Краљевици
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

„Ми ћемо санирати последице вандализма колико год смо у могућности у наредном периоду, али се тиме ништа не решава ако се свест код појединица о чувању јавне имовине, не повећа на виши ниво”.

Поломљене канте за смеће на излетишту „Вањин јаз”
Фото: ЈКП „Тимок – одржавање” Зајечар

Из овог јавног предузећа још једном апелују на грађане да не уништавају јавну својину која је свима од користи и да смеће не остављају тамо где му место није.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб