VestiVandalizam: Polomljene kante za smeće na izletištu „Vanjin jaz” i „Sunčanoj stazi”,...

Vandalizam: Polomljene kante za smeće na izletištu „Vanjin jaz” i „Sunčanoj stazi”, skinute betonske ploče sa staze na Kraljevici

Polomljene kante za smeće na izletištu „Vanjin jaz” i „Sunčanoj stazi”, skinute betonske ploče sa staze na Kraljevici
Foto: JKP „Timok – održavanje”

Na pešačkoj stazi koja vodi do spomenika „Vešala”, u Park-šumi „Kraljevica”, nepoznati počinioci skinuli su veliki broj betonskih kocki. Osim kaldrme čiji je izgled narušen, skinuto je i nekoliko fenjera sa kandelabera, koliko ih je do skoro bilo. Takođe, na izletištu „Vanjin jaz” i „Sunčanoj stazi”, polomljeno je nekoliko kanti za smeće. Iz Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje” kažu da je ovakav vid vandalizma sve učestaliji.

Sinute betonske ploče sa staze na Kraljevici
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„Svedoci smo da je u poslednje vreme sve učestalija krađa betonskih kocki, na stazi koja vodi ka spomeniku ’Vešala’ i to je nažalost ružna slika koja se ovih dana šalje. Staza je još pre nekoliko godina urušena, ali se ovih dana očigledno nastavlja skidanje kocki. Takođe, na izletištu ’Vanjin Jaz’ polomljena je kanta za smeće koja je nedavno postavljena, a smeće je često razbacano svuda po izletištu, uprkos ostalim kantama za smeće koje su tamo postavljene, kao i velikog kontejnera koji se nalazi kod samog ulaza na izletište. Takođe, polomljene kante zatekli smo i na ’Sunčanoj stazi’”, rekao je Ivan Ristić, iz JKP „Timok održavanje” i dodao:

Skinut fenjer sa kandelabera na Kraljevici
Foto: JKP „Timok – održavanje”

„Mi ćemo sanirati posledice vandalizma koliko god smo u mogućnosti u narednom periodu, ali se time ništa ne rešava ako se svest kod pojedinica o čuvanju javne imovine, ne poveća na viši nivo”.

Polomljene kante za smeće na izletištu „Vanjin jaz”
Foto: JKP „Timok – održavanje”

Iz ovog javnog preduzeća još jednom apeluju na građane da ne uništavaju javnu svojinu koja je svima od koristi i da smeće ne ostavljaju tamo gde mu mesto nije.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,446PratilacaLajkuj
3,720PratilacaZaprati
1,285PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x